Навколо «Діснейленду» – багато закулісних танців, – луцький депутат

Навколо «Діснейленду» – багато закулісних танців, – луцький депутат
Депутат Луцької міської ради Іван Смоленг пояснив, чому не голосував за рішення про фактичну заборону зведення дитячого ігрового містечка «Луцький Діснейленд».

На його думку, обранці громади повинні приймати якісь рішення з цього питання лише після завершення судів, у яких оскаржують будівництво розважального об'єкту.

Про це Смоленг сказав під час часу чату на Волинських новинах.

Водночас він додав, що підтримає буде-яке рішення Феміди.

«Якщо суд вирішить заборонити забудову, я підтримаю його рішення. Сьогодні є дуже багато закулісних різних розмов, закулісних танців. Я не хочу, щоб були політичні танці – не буду називати прізвищ. Дочекаюся рішення суду і тоді прийму рішення», - зауважив депутат.

Також Смоленг пригадав про запеклі дискусії, які відбувалися в міськради під час виділення землі під ще один розважальний об'єкт - «Мадагаскар» в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Укрраїнки.

«Тоді був дуже великий супротив: пам’ятаєте, які депутати та підприємці були проти. Сьогодні в «Мадагаскарі» не продається алкоголь, об лаштований дитячий майданчик, є охорона. Там ніхто не розпиває і є порядок», - відзначив регіонал.

Нагадаємо, що у липні 2012 року під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради прийняли рішення дозволити розмістити групу літніх торгових майданчиків і дитяче ігрове містечко, яке називатиметься «Луцький Діснейленд».

Будівництво почали восени 2012 року, а вже навесні 2013 – планували здати в експлуатацію.

Згодом депутат міської ради Роман Бондарук подав запит до прокуратури Луцька, аби там перевірили законність будівництва. Мовляв, розміщення тимчасових споруд там не підтверджено нормативними документами.

У січні 2013 року прокуратура Луцька внесла подання луцькому міському голові з вимогою скасувати рішення виконкому про надання дозволу на розміщення там групи торгових майданчиків.

Однак цього не було зроблено і справа дійшла до суду. Суд вирішив, що представник прокуратури не надав аргументів, які б переконали служителів Феміди заборонити будівництво.

А 1 березня депутати Луцькради спробували скасувати рішення виконкому про виділення землі, але для прийняття відповідного рішення їм не вистачило 6 голосів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
толерантний.виважений.мудрий.будьте всі такими утримуйтесь постійно від всього...
Відповісти
славим партію в віках
Відповісти
Припиняйте "закулісні танці". Керуйтесь здоровим глуздом і думкою професіоналів!
Відповісти
Як то дивно порівнювати мадагаскар і діснейленд:
Підприємець М. М., власник Мадагаскару чесно платить за оренду землі гроші в бюджет, вони упорядкували вже існуючий майданчик А земля під Діснейленд віддана безкоштовно і місто не отримає ні копійки.
Будівництво Діснейленду вже відбувається з порушеннями. Для отримання дозволу була представлена ​​одна схема, після отримання дозволу план перемінився абсолютно. Навіть головний архітектор відкрито визнав, що підприємець "ввела в оману". Добре, коли справа починається з обману, правда?
Відповісти
а ви нам завоалявано розпишіть.цікаво.народ повинен знати подвиги публічних персон.
Відповісти
Останні новини
Навколо «Діснейленду» – багато закулісних танців, – луцький депутат
14 березень, 2013, 08:21