Питання Томосу для української церкви можуть перенести на місяць. ВІДЕО

Питання Томосу для української церкви можуть перенести на місяць. ВІДЕО
У Стамбулі 11 жовтня триває останній день Синоду Вселенського патріархату, на якому мають ухвалити рішення про надання Томосу українській церкві.

У разі якщо архієреї не дійдуть згоди, українське питання можуть перенести на наступне засідання Синоду, що відбудеться у листопаді, йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Минулого дня, 10 жовтня, впродовж семи годин учасники Синоду дискутували щодо українського питання. У Стамбулі вже заслухали звіт церковників, які місяць працювали в Україні.

Розмову домовилися продовжити, і, за оптимістичним для України сценарієм - уже в четвер, 11 жовтня, можуть затвердити рішення про надання автокефалії українській церкві. Офіційні результати засідання священного Синоду Вселенського патріархату опублікують сьогодні протягом дня.

Нагадаємо, 9 жовтня у Стамбулі розпочався Синод Вселенського патріархату, основним питанням якого стане надання українській церкві автокефалії.         

За словами владики Даниїла, архієпископа Памфілійського, екзарха Констатинополя в Україні, церкви в Україні вже готові до об’єднання та співпраці. Натомість член священного синоду Вселенського патріархату митрополит Австрії і екзарх Угорщини Арсеніос ухилився від відповіді про можливість надання Томосу вже на цьому синоді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Питання Томосу для української церкви можуть перенести на місяць. ВІДЕО
11 жовтень, 2018, 08:47