Нового Папу виховував українець

Нового Папу виховував українець
Новообраного Папу Римського Франциска І (на фото) виховував український священик Степан Чміль.

Про це розповів глава Української греко-католицької церкви патріарх Святослав (Шевчук), - повідомили у прес-службі УГКЦ.

«Новообраний Папа Франциск І є вихованцем нашого священика Степана Чміля, який тепер похований у базиліці св. Софії в Римі. Нинішній Папа, а тоді студент Салезіянської школи, щодня раненько, поки ще всі хлопці спали, прислуговував о. Чмілю під час Служби Божої», - зауважив він.

«Він добре знає наш обряд і навіть пам’ятає нашу літургію. Востаннє я його відвідував, коли прощався з Аргентиною, від’їжджаючи до України, і просив, щоб він дав свої свідчення для беатифікаційного процесу о. Степана Чміля, на що він радо погодився. Отож, Святіший Отець дуже добре знає і про нашу Церкву, і про нашу літургію та обряд, про нашу духовість», - додав глава УГКЦ.

Він також додав, що «кардинал Берґольо завжди опікувався нашою Церквою в Аргентині».

«І я, як молодий єпископ, робив свої перші кроки в цьому служінні під його оком та з його допомогою. Тому, я гадаю, ми справді будемо мати в його особі того Святішого Отця, який дбатиме про нашу Церкву. І я сподіваюся, що з тим Папою нас чекають дуже гарні події в майбутньому», - переконаний патріарх Святослав.

Глава УГКЦ описує нового понтифіка як надзвичайно скромну людину.

«Наприклад, у Буенос-Айресі він ніколи не використовував своєї машини, завжди їздив громадським транспортом, завше дуже скромно одягався і вирізнявся тим, що найбільше хотів дбати про вбогих. Він був тим, хто відвідував людей у найбідніших кварталах, і взагалі є особою душпастирського складу», - додав блаженнійший Святослав.

На думку патріарха, як єзуїт Папа Франциск І є глибоким інтелектуалом.

«Його проповіді були вельми короткі, часом навіть складалися буквально з п’яти-шести речень, але в них він так багато казав, що після того його короткого слова завжди тривала мовчанка на майже п’ять-сім хвилин, для того, щоб над цим словом можна було глибоко роздумувати», - додав глава УГКЦ.

Як відомо, у середу, 13 березня, конклав обрав новим Папою Римським кардинала Хорхе Маріо Бергольо, який обрав собі ім'я Франциск.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шо, "казачок", не стримався і сернув?
Коли вже перестанеш ремигати москальською ідеологіє.
Знову захотілось Багдана Хмельницкаво ?
Відповісти
Ти про що?
Шевченко і москальська ідеологія ?
Ти що з дуба впав?
Відповісти
Коли будемо ділитись на православних, католиків, протестантів, на християн московських чи київських то не уникнути нам азіятчини і візантійщини і нового Переяслава. Тільки єдність християн допоможе вистояти проти атеїстичної зарази людства. А проникливому VSC (щось сильно смердить чорносотенною параноєю) раджу прочитати Шевченкову "Розриту могилу".
Відповісти
Я навів декілька рядків Шевченка-"Полякам" щодо уніатів і католиків.
А від тебе "сильно смердить " зрадою православного християнства. Від твоєї "єдності" всі козаки в могилах перекрутилися. Воні воювали проти унії, католиків.
Новий папа єзуіт-цім все сказано.
"Свободівці" майже всі зрадники православної віри.
Відповісти
Передавайте привіт своєму покровителю - наставнику Кирилу ФСБешному!
Відповісти
Не зможу.
Не знайомий.
Досліди "Писання". Там все сказано.
Там описано і яка доля зрадників віри. Це твоя доля-уніате.
Відповісти
Шановний Лучанине!
Така "гіперправославна" закваска позиціонує Вас, як свідомо-несвідомого послідовника і провідника московської ідеології. Щось це слабо вяжеться з інтересами української державності. Шкода, що стилістикою нашої дискусії тішаться московські "доброзичливці".Одним словом - "розділяй і властвуй". Гарного Вам дня!!!
Відповісти
Не удивлюсь, если через некоторое время его родовые корни найдут в Одессе или Жмеринке.
Відповісти
Тут діло не тільки в поляках..., тут діло в Папі Римському було тоді, полякі одні тут не при чому... С-ки було Христових походів??? Не тільки, нажаль, на Україну..., а на весь світ, в тому числі і на Османську величну на той час імперію, яка господарювала на 3 континентах!!! І там, як каже шановний Шевченко: "ксьондзи" воювали... Такий тоді був час, важкий, жорстокий, завойовницький... Проте зараз не легше..., Ви на московську церкву погляньте в Україні..., тоді щось вже про тодішні часи згадуйте!!!
Як дивишся на костел,ьто в душі стає радісно, ти дивишся на цю велич, на цю віру, а наші тільки вміють "зврочити", скоса дивитися, обсудити хто в чому прийшов і так далі...
Тому, шкода, але ТАКУ ВЕЛИКУ ЛЮДИНУ, ЯК Т.Г. Шевченко зараз цитувати зовсім не доречно!!!
Це були інші часи, хоча багато чого зараз є актуальним з багатьох його поем, віршів і так далі...
Але поляки не були нам друзями, ніколи, хоча ми з ними і "однієї крові" скажем так, багато хто на Волині та на Львівщині мають саме це коріння...,але вони нічим не гірші за москалів...
Відповісти
О, вона нарешті вона з'явилася!!!! Ми скучили за тобою. В кожному місті є свій юродивий чи міський блазень, а на сторінках ВП це наша Лучанка. Що, може грошей нема на інтернет, не вистачає пенсії і нема де вкрасти? Шкода, шкода, то може піди під церкву, там часом подають...
Відповісти
Ти, дитино моя, відкрий хоча б Вікіпедію,почитай, розпізнай такі слова для тебе далекі, а потім під стіл лізь, але краще звідти не вилізай, адже собі там дійсно - мєсто! =)
Ти я бачу тут щодня, щосекундно, нема чим зайнятися?Так далі під стіл!ФАС!Взять!Апорт!
Відповісти
Іра давай, давай....покажи свою недолугість...давай чекаємо на нові "перли"....
Відповісти
А хто така Іра?
Відповісти
Це "волинянка" щось собі тут придумала, в палаті дали пігулок замало і тут понес несе, хоч насміятися в досталь можна=)
Відповісти
"С-ки було Христових походів??? Не тільки, нажаль, на Україну..., а на весь світ, в тому числі і на Османську.." - пацталом!!!! Давай ще, давай, тут доволі скучно, новини та новини, а ти щось як утнеш, то Петросян відпочиває....
Відповісти
Мабуть помилково, але модератор видалив коммент в якому був тільки вірш Т.Г.Шевченка.
Я далекий від думки що шановна редакція "ВП" вважае поезії Кобзаря порушенням "Правил коментування".
Повний текст вірша:
Тарас Шевченко - «Полякам»
Ще як були ми козаками,
А унії не чуть було,
Отам-то весело жилось!
Братались з вольними ляхами,
Пишались вольними степами,
В садах кохалися, цвіли,
Неначе лілії, дівчата.
Пишалася синами мати,
Синами вольними... Росли,
Росли сини і веселили
Старії скорбнії літа...
Аж поки іменем Христа
Прийшли ксьондзи і запалили
Наш тихий рай. І розлили
Широке море сльоз і крові,
А сирот іменем Христовим
Замордували, розп'яли.
Поникли голови козачі,
Неначе стоптана трава.
Украйна плаче, стогне-плаче!
За головою голова
Додолу пада. Кат лютує,
А ксьондз скаженим язиком
Кричить: “Te Deum! алілуя!..”

Отак-то, ляше, друже, брате!
Неситії ксьондзи, магнати
Нас порізнили, розвели,
А ми б і досі так жили.
Подай же руку козакові
І серце чистеє подай!
І знову іменем Христовим
Ми оновим наш тихий рай.
http://www.stihi-xix-xx-vekov.ru/shevchenko2.html

Відповісти
о, поголівя має собі нового пастушка. Вітаю :)))
Відповісти
Дуже приемно, що Папа Римський чудово знае про Украiну на особистому людському рiвнi.
Відповісти
В 1929 году, папа Пий XI благословил на царствие "Мужа достойного всяческих похвал" - Бенито Муссолини. Согласно подписанным с ним Латеранским договором, Ватикан признавался независимым государством внутри Италии, а также получил 2 млрд лир. На проценты с фашистских денег, (не считая подношений верующих) до сих пор и существует Ватикан. Как же святому отцу было не благословить и компанию Гитлера? Прав был Ф. Рабле говоря что церковь никогда и ни чем не подавится. В годы перед Второй мировой войной Ватикан ориентировался на германский блок, заключив конкордаты (договоры о дружбе) с режимами Гитлера и Муссолини. Обращение православных славян в католичество - стратегическая цель Рима.
В 1933 году гитлеровское правительство объявило о полной поддержки церкви, и Папа Римский Пий XI 28 марта на конференции епископов призвал прихожан полностью поддерживать правительство нацистов Германии. 20 июля 1933 года гитлеровское правительство подписало с Ватиканом Конкордат - договоры о неприкосновенности католической веры.
Відповісти
Ок., благословив, ок.?Знайшов есь ці факти, ай молодець)))
Тоді давай поглянемо з ін. боку на це твсе: с-ки Б. Муссоліні зараз пам'ятників по всій території Італії?
Ти про це знаєш?
Ти прочитай для поч., що він саме для Італії зробив..., як він її розвинув, в першу чергу з точки зору естетичного та культурного! Яка Італія стала після нього і до нього яка була!
Про Гітлера ми зараз не будемо сперичатися, адже,ця постать двояка, на рах. те-рій ФРН - там протистантизм був,процвітав в той час, як і є зараз у більшій частині даної країни. Який (мається на увазі протистантизм) ще за тих часів підтримувався мусульманами, аби знищити Італію (католицизм,як релігію) взагалі...
І ще таке тоді ідеологія мусульман полягала у тому, що: "війна за віру" (воювали вони як вони казала з "невірними") - це їхня ідеологія, яку і церква їхня теж підтримувала, і при чому зараз підтримує, як тоді мусульман називати?
Підкажеш?!
І останнє: нащо візати в те, що тебе не стосується, адже ти не католик і не не католикам про це судити...
Це моя точка зору.
А Папі здоров'я, сил та віри в Бога та в себе я бажаю!
На цьому дискусію я вважаю,що треба припинити, адже, це марно, кожен при своїй думці залишиться й надалі.
Всім позитивного настрою!
Відповісти
Супер!!! Такої маячні ми давно не чули!!! Я читала вголос, весь офіс плакав від реготу!!! Ця людина ніколи не ходила в школу, ніколи не читала книжок, вона навіть гуглом не вміє користуватись!!! Не буду аналізувати її перли, бо це не можливо робити без сліз!!!Продовжуй, без тебе буде сумно, ти наш клоун, наш блазень, наша юродива га сторінках ВП, як всім відома Тамара в Луцьку)))))))
Відповісти
Тобі лікуватися пора, давно при чому, всім пишеш комменти тупі,ниці, "районні", полішуцькі, обмежені в розвитку та взагаді в пізнанні світу,як тебе взагалі сюди допустили???
Всім не довольна, не знаєш с-ки 2+2 без калькулятора буде,то тобі когось ще судити?
Ти,мабуть, одна в палаті і вважаєш його офісом,супер!!! Так тримати далі)
Відповісти
Для тебе і так званого офісу: 9МОЖЕ ЯКЩО ТИ ТАК ЛЮБИШ ТУТ СТРОЧИТИ безперервно,ТО Й ПРОЧИТАЄШ,НАВЧИШСЯ ХОЧ ЧОМУСЬ)

Саме слово "фашизм" традиційно асоціюється з Німеччиною 1933 - 1945 років. Це пов'язано з типово радянською точкою зору, яка бачить у режимах Гітлера і Муссоліні єдину силу, є реакцією великої буржуазії на переможний хід комуністичної ідеології. У режимах Гітлера і Муссоліні справді є багато спільного. Втім, в 1935 році, коли VII конгрес Комінтерну сформулював цю тезу, між цими режимами було менше спільного, ніж між радянським і німецьким режимами, що, до речі, визнавав і Гітлер.
Це так тобі, капля в морі з даного питання, далі я продовжувати не хочу, бо ти хоча б історію України (не те,що світу) вивчи, прочитай, А ЩО ГОЛОВНЕ ЗРОЗУМІЙ!!!, а тоді щось кажи,а тим більше - пиши!!!!!
Поваги нема до тих, хто не розбирається ні в чому, а веде себе як "всезнаюче"...
Відповісти
При Муссоліні були досягнуті деякі поліпшення в організації економіки: потяги ходили за розкладом, стали прибирати вулиці, зникли жебраки, а чиновники в робочий час перебували на своїх місцях.
Муссоліні прагнув перетворити Італію в економічно самостійну країну і тому прагнув розширити експорт і збільшити торговий флот. У 1937 виробництво пшениці перевищило рівень 1922 на 70%. Були розгорнуті широкомасштабні громадські роботи, включаючи осушення боліт, будівництво доріг і мостів.
11 лютого 1929р. Муссоліні уклав договір з Римо-католицькою церквою. Це остаточно вирішило питання, що хвилювало Італію з часу захоплення Риму італійськими військами в 1870р. Згідно Латеранским угодами, Ватикан визнавався суверенною державою.
Ватикан міг встановлювати дипломатичні відносини з іноземними державами; католицизм ставав офіційною державною релігією, і татові була виплачена компенсація за втрачені володіння у розмірі 1750 млн. лір. Папа, в свою чергу, визнавав Королівство Італію. Італійська тоталітаризм, всупереч суті цього явища, цілком мирно вживався з такими цілком традиційними інститутами, як монархія (Муссоліні завжди залишався лише прем'єр-міністром), католицька Церква (саме Муссоліні уклав з татом Пієм XI в 1929 році Латеранський конкордат (угоду), по якому татові надавалася світська влада в новоствореному державі Ватикан) і аристократія. Фашизм накладався на століттями сформовані форми життя маленьких італійських містечок і сіл дуже мало або зовсім не порушених індустріалізацією, не руйнуючи їх, як це робив більшовизм в Росії, а, намагаючись пристосувати до, але вої ідеології (який апелює до традицій) та способам соціальної організації.
У 1923 за лозаннським договором Італія отримала острова Додеканес, звідки її війська так і не виводилися після війни з Туреччиною через Лівії. У той же рік Муссоліні направив ультиматум Греції, вимагаючи задоволення за вбивство групи італійців. І хоча Греція звернулася до Ліги націй, Муссоліні віддав наказ бомбардувати о.Корфу (нині Керкіра). Він вивів звідти війська лише після виплати Грецією компенсації. Пізніше Муссоліні віддав наказ про окупацію Фіуме, а в 1926 мало не оголосив Албанію італійським протекторатом.
Найбільшим придбанням Муссоліні стала Ефіопія.
Ефіопія, Еритрея та Італійське Сомалі були реорганізовані в єдине територіальне ціле під назвою Італійська Східна Африка.
І це ще ти мені скажи,що для Італії він нічого не зробив?ЦЕ ТИ СВОЄЮ НИЦІСТЮ ТА ТУПІСТЮ ТУТ ПИШЕШ ДУРІСТЬ?
ОСТОГИДЛО,чесно, надіюся, що ти одумаєшся,а якщо ні-то реально шкода оточуючих, бо такої жаби ще світ не бачив неотесаної!!!
Відповісти
Неситії ксьондзи, магнати
Нас порізнили, розвели
Шевченко був ворогом католиків.
Відповісти
"Нового Папу виховував українець".
Видимо поэтому папа стал иезуитом.
Відповісти
Останні новини
Нового Папу виховував українець
14 березень, 2013, 10:12
Google Reader закривають
14 березень, 2013, 10:02