Іномарки подорожчають

Іномарки подорожчають
В Україні найближчим часом вступлять в дію нові мита на імпорт легковиків.

Так, для автомобілів з ​​об'ємом двигуна 1000-1500 кубічних сантиметри цей показник становитиме 6,46%, а 1500-2200 кубічних сантиметри - 12,95% незалежно від країни походження та експорту, - пише Газета.ua.

Відповідне рішення Міжвідомча комісія з питань міжнародної торгівлі прийняла ще 28 квітня 2012 року.

«Рішення Комісії набирає чинності через 30 днів з дня опублікування цього оголошення», - наголошується в публікації.

Оголошення опубліковано 14 березня.

Нагадаємо, влітку 2012 року тодішній міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявив про введення додаткового мита на іномарки.

На його думку, мито дозволить збільшити продажі вітчизняних автомобілів і захистити вітчизняного автовиробника, бо з 2010 року основні країни-постачальники автомобілів збільшили свої продажі на 16%, а частка продажу українських машин впала.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ауєнне рішення!
замість залучення автовиробників відомих брендів розміщувати автовиробництво в україні та зробити ці авто доступніші, вони ще піднімуть вартість нормальних та безпечних авто, щоб продати кончені корита!
якщо я не хочу їздити на небезпечному заз-део, то щоб ви сукі не робили - я на нього не сяду, буду збирати, щось придумувати, але все рівно проклинати цих падлюк, що їздять на мерсах за бюджетні кошти куплені (рахуй за мої) та куплю нормальну машину.
петя - шоб твоє життя було, як вітчизняні авто, а здоров*я - як наші дороги. живи з миром.
а цукерки твої - табу, я тобі на собі заробити не дам і друзям розкажу.
Відповісти
Молодець, свідомий українець. Так тримати!!!
Правду пишеш!!!
Відповісти
Давайте підтримаємо цю ініциативу і не будемо купляти підоРОШЕНІВСЬКУ продукцію.
Відповісти
Краще б робили нормальні авто
Відповісти
А Порошенко збагатіє, побчимо,що нам "Форбс" в 2014р. покаже.., порівняємо з 2012р.))) статки даного кабанця!
Відповісти
допоки ті бізнес-гандони при владі,не буде людям добра.
йду,бля..ь,гострити сокиру!
Відповісти
треба бойкотувати продукцію пєті параши-нка.
хай від його шакалада в нього злипнеться сра ка
Відповісти
Ідем на мітинг,.Задовбали ті гондони.
Відповісти
Не розумію чому вся країна має спонсорувати цей складальний цех китайського непотребу (виробниками їх назвати важко) і їздити на автомобілях із фольги, ризикуючи своїм життям.
Відповісти
Хочется прокоментувати заяву п.Юхима «Митний збір займає певний процент у структурі ціни – близько 5%. А далі йде решта закруток. Всі знають, на чому можна зекономити», ‒ пояснює віце-президент Асоціації автовиробників України «Укравтопром» Юхим Хазан. До відома п.Юхима, заяву котрого я навів вище,можу додати МАЛЕНЬКУ поправочку.А саме сумарні митні платежі на іномарку що ввозится в Україну становлять далеко не 5% однин лише акцизний збір на 5-ти річне авто становить 4000євро,ПДВ 20% від вартості, ввізне мито 500 400євро і т.д. При тому що середня ціна авто за кордоном в межах 5 тис. євро.Політика "підняття" власного автопрому ціною підвищення податків більше ніж просто дивна.А те що п.Порошенко говорить про спад у виробництві після 2008,то хочется йому нагадати що спад у виробництві відчули і такі країни як Німечина котра, як всім відомо, в питанні автопрому является країною досить самодостатньою.Але на підвищення ввізного мита вона на пішла! Навпаки були розроблені і запроваджені державні програми із заміною старих авто на нові частину коштів на котрі надавала держава при здачі старого автомобіля на шрот(звалище). Було б не погано якби наші державні мужі взяли приклад із Європи в яку ми ,за їх словами, прямуємо при вирішенні таких питань.Але так як це робится всУкраїні на думку приходить одна цитата з БІБЛІЇ "Дурний цар податками країну гнобить."
Відповісти