Німцеві й українці за торгівлю людьми дали по 5 років

Німцеві й українці за торгівлю людьми дали по 5 років
Ухвала Апеляційного суду Волинської області за кримінальною справою щодо обвинувачення громадянина однієї з сусідніх країн та громадянки України, які організували міжнародний канал торгівлі людьми, набула чинності.

У ході судового розгляду підтверджено, що організаторами кримінального «бізнесу» були троє іноземців та українка, ‒ повідомляють в Службі безпеки України.

Зловмисники в 2011 році переправляли молодих жінок до однієї з країн Європи з метою їх подальшої сексуальної експлуатації.

Встановлено, що 44-річна мешканка Волинської області, працівниця одного з прикордонних центрів страхування та обміну валют, підшукувала молодих дівчат віком від 18 до 30 років, які перебували у скрутному матеріальному становищі, і пропонували їм високі заробітки з виїздом за кордон. За кожну дівчину зловмисниця отримувала 200 доларів США.

Запрошення для оформлення віз та кошти на виготовлення закордонних паспортів надсилав громадянин іноземної країни, який виступав в ролі курʼєра та супроводжував дівчат через державний кордон до місця роботи. За кожну дівчину він отримував 400 доларів США.

Інші двоє іноземців, матеріали справи щодо яких виділені судом в окреме кримінальне провадження, фінансували виготовлення виїзних документів та займались подальшим працевлаштуванням у сфері секс-індустрії. У 2011 році зловмисники переправили за кордон мешканку Херсона та жительку Одещини.

Вироком суду обох зловмисників визнано винними у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст.149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми, вербування, переміщення людини з метою подальшої експлуатації, вчинені щодо кількох осіб) та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі кожному.

Нагадаємо, у липні 2011 року у пункті пропуску «Ягодин» працівники СБУ затримали німця та українку, які намагалися переправити автомобілем через державний кордон ще двох молодих дівчат. Правоохоронці встановили: організація вивозу наших співгромадян за кордон здійснюється з використанням шахрайських схем та зв’язків у Генеральному Консульстві Республіки Польща в Україні у Луцьку, де оформлялися візи для виїзду до країн Шенгенської зони.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ох уж эти секс-рабыни, и почему они так стремятся в это самое рабство? Какая тут торговлю людьми, скорее уж содействие в трудоустройстве.))
Відповісти
Любой труд должен быть оплачен
Відповісти
Даешь легализацию проституции в Украине !Даешь дополнительные рабочие места ! Даешь пополнение местных бюджетов !
Відповісти
Останні новини
Німцеві й українці за торгівлю людьми дали по 5 років
14 березень, 2013, 12:46
Іномарки подорожчають
14 березень, 2013, 12:27