На Волині ‒ штормове попередження. ФОТО

На Волині ‒ штормове попередження. ФОТО
Синоптики прогнозують сильні снігопади, хуртовини, ожеледицю.

За попередженням Гідрометеоцентру, через переміщення територією західних областей активного циклону 15 березня у Волинській області очікується різке погіршення погодних умов, ‒ повідомляють у прес-службі ДСНС України.

За прогнозами синоптиків передбачаються сильні снігопади, хуртовини, посилення швидкості вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с, снігові замети, місцями налипання мокрого снігу, ожеледиця.

Протягом 16-17 березня в західних областях очікується похолодання зі зниженням мінімальної температури повітря до 10-16 морозу.

На головних автомобільних дорогах області та у місцях прогнозованого утворення транспортних заторів (спуски, підйоми, складний рельєф місцевості) передбачено чергування автомобільних тягачів, спеціальної аварійно-рятувальної техніки для забезпечення безперебійного руху транспорту та розгортання пунктів обігріву для надання допомоги людям та попередження випадків переохолоджень серед населення.

Зараз залучено 7 людей особового складу та 2 одиниці техніки, які зосереджені в місцях із великим потоком автомобілів, а саме на в’їзді у Луцьк зі сторони Львова та в селі Старовойтове на міжнародному митному пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ».

Загалом до виконання завдань з протидії стихії приведено в готовність 50 людей особового складу, 19 одиниць спеціальних автомобілів із підвищеною прохідністю та інженерної техніки, в тому числі 6 пересувних електростанцій та 6 мобільних пунктів обігріву.

Для координації дій залучених сил і засобів розгорнуто оперативний штаб, рятувальники переведені на посилений режим несення служби і готові оперативно реагувати та надати допомогу людям у разі виникнення різного роду небезпек.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
жесть...
Відповісти
Останні новини
На Волині ‒ штормове попередження. ФОТО
14 березень, 2013, 13:12