«Іларія. Ілюзія»: Ігор Чуб презентував свою книгу

«Іларія. Ілюзія»: Ігор Чуб презентував свою книгу
Волинський журналіст і письменник Ігор Чуб презентував свою першу книгу – повість «Іларія. Ілюзія».

Презентація, на яку автор запросив друзів та колег, відбулася у четвер, 14 березня, в Медіа-домі Волинської облдержтелерадіокомпанії.

Автор розповів, що перший розділ книги повісті присвячений подіям, які відбувалися кілька років тому в одному з районів Волинської області. Ігор свого часу сам став учасником цих подій, працюючи над висвітленням у пресі фінансових махінацій однієї з сільськогосподарських фірм. Історія і стала основою сюжету.

Другий розділ «Ілюзія» - розповідає про долю волинян, які емігрували до Парагваю, жили там з 1939 до 1957 року і вирішили повернутися в Україну.



Книга Ігоря Чуба – повість майже документальна. У тому розумінні, що в основу її сюжету покладені цілком реальні факти і люди. Одна з жінок, яка стала прототипом героїні книги – жителька волинського села Хоана Жучок – була присутня на презентації.

Хоана Жучок
Хоана Жучок


Жінка – з сім’ї українських емігрантів, народилася в Парагваї. Жінка розповіла, що часто спілкувалася з Ігорем Чубом про життя її родини в Парагваї, і навіть передала йому унікальний документ – щоденник свого батька. Інформація щоденника стала матеріалом для другої частини книги.



Ігор Чуб відзначив, що видати книгу йому допомогли його друзі та колеги. Серед них назвав журналіста Андрія Калахана та громадського діяча, голову «Фонду місцевого розвитку» Петра Верзуна.



Петро Верзун наголосив, що особлива цінність книги «Іларія. Ілюзія» - те, що вона підняла вкрай незнайому але масштабну тему еміграції жителів Волині за кордон і їхнього життя там.



«Моя бабуся говорила – «Дякуючи Сибіру, я дізналася, що не поліщучка, а українка». І таких історій потрібно ще сотні. Чим більше ми будемо заглиблюватися в нашу полісько-волинську історію, тим більше будемо відчувати себе українцями», - сказав Петро Верзун.


А секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт зауважив, що хоч не читав ще книгу повністю, а лише – окремі її розділи у Колонці автора на ВолиньPost, все ж переконаний: книга стане популярною, а Ігор Чуб – прикладом того, що українці можуть стати успішними не лише за кордоном, а й в Україні.

Письменницький дебют Ігоря Чуба вдалий – на тому зійшлися гості презентації. Відзначали те, що книга легко читається, абсолютно оригінальна за сюжетом і здатна вгодити і любителям історії, і тим, хто цінує гостроту сюжету, і охочим «полоскотати собі нерви» містичністю подій.

Ігор Чуб зізнався – починає роботу над другою книгою. Називатиметься майбутня повість «Єва. Єва».

«Повість – про дівчинку, батьки якої змушені були втекти з Польщі, з теперішнього Старовижівського району, до Аргентини», розповів Ігор Чуб.

Презентація книги завершилася автограф-сесією – до Ігоря Чуба вишикувалася черга тих, хто хотів мати книгу з власноручним підписом автора.



З питань придбання книги Ігоря Чуба «Іларія. Ілюзія» можна звертатися за номером телефону 095 002 70 57


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ігоре, ти молодець!
Відповісти
Так тримати, друже! В думках я теж з тобою...
Відповісти
Зі святом, Ігоре! Чи ще в силі обіцянка подарувати мені книгу з автографом?))
Відповісти
Звісно!)
Відповісти
Для Волиньпост: не ХОана,а ХУАНА...якщо це з іспанської мови...
Відповісти