Чому люди емоційно прив’язуються до своїх чашок*

Чому люди емоційно прив’язуються до своїх чашок*
У вас є улюблена чашка для гарячих напоїв? Ви вважаєте її незамінною і нервуєте, коли її використовує інша людина? Це цілком нормально. Опитування, проведене компанією Heinz Cup Soup, показало, що 60% людей мають емоційний зв'язок з улюбленим посудом. Близько 40% респондентів сказали, що не можуть обійтися без нього. Якщо у вас ще немає такої улюблениці, можна купити чашку Орнер з оригінальними малюнками просто зараз. А тепер ми розглянемо причини такої емоційної прив’язаності.

Це моє!

Опитування Heinz Cup Soup показало, що близько 1/6 частини респондентів не діляться улюбленим посудом з іншими людьми. Це пов’язано з бажанням безроздільно володіти чимсь. Ми схильні переоцінювати речі, які належать нам. Вони часто виглядають дорожчими і важливішими в порівнянні з предметами у чужих руках.

Активація спогадів

Лише почуттям власництва пояснити прив’язаність до чашки не можна. Адже ми не відчуваємо того ж самого до тарілки, вилки чи ложки? Справа ще й в тому, що кухлики є популярним подарунком. Тому вони часто асоціюються з певними людьми, подіями чи емоціями. Ці спогади можуть бути дуже сильними, навіть якщо ми не усвідомлюємо цього. Часто кухлик не лише нагадує про минуле, а й дозволяє почуватися більш спокійно.

Відображення особистості


Часто на чашках є якісь написи чи малюнки, які нам подобаються. Вони ніби висловлюють ваш світогляд і демонструють ваші особливості. Це наче частинка відображення внутрішнього світу людини. Наприклад, цитата відомої людини показує, що ви поділяєте її думку чи захоплюєтеся її творчістю.

Звичка

Люди люблять до чогось звикати. Це стосується і предметів, якими ми користуємося у повсякденному житті. Якщо людина бачить навколо себе одні й ті ж самі речі, вона почувається в більшій безпеці. Чашка бере участь у багатьох справах, пов’язаних зі спокоєм і комфортом. З неї ви п’єте чай чи каву вдома перед телевізором, відпочиваєте на роботі, снідаєте. А якщо доводиться працювати до пізньої ночі, кухоль з гарячою кавою стає цінним помічником.

Спокій

Чашки завойовують нашу прив’язаність і тому, що зазвичай ми використовуємо їх для вживання гарячих напоїв. А тепло заспокоює людину, допомагає їй розслабитися і забути про негаразди. Аналогічний вплив має і гаряча ванна. Якщо у вас був важкий день, кухоль чаю чи какао сприяє швидшому відновленню нервової системи. Виникає асоціація між приємними відчуттями і тим, що їх супроводжує.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: чашка, Орнер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.