Як безпечно купувати долари?*

Як безпечно купувати долари?*
Для українців курс долара традиційно має важливе значення. У заокеанській валюті формують заощадження і звичайні громадяни, і підприємці. Особливо актуально це для останніх років, коли гривня значно подешевшала. Якщо ви хочете придбати трохи «зелених», пам’ятайте про безпеку. Щоб обмін пройшов спокійно і вдало, ми підготували кілька порад.

Правила безпечного обміну

При купівлі чи продажі іноземної валюти дотримуйтеся наступних рекомендацій:
• Уникайте обмінних пунктів у малолюдних місцях. Чим більше людей навколо, тим менша ймовірність натрапити на грабіжника. Хоча бувають і прикрі винятки. Але тоді принаймні можна покликати на допомогу.
• Наперед перевірте інформацію про обмінник. Дізнайтеся, наскільки довго він працює, чи про нього негативні або позитивні відгуки. Можливо, друзі чи родичі порекомендують надійне місце.
• У банку менше шансів отримати фальшиві банкноти, ніж на «чорному ринку». Якщо вирушаєте до малого обмінного пункту чи купуєте долари у приватних осіб, ретельно перевіряйте кожну банкноту. Дізнайтеся, як відрізнити фальшивку від справжньої купюри. Про це є достатньо інформації в інтернеті. Можна придбати портативний детектор валют. Або принаймні носіть з собою лупу, щоб розгледіти дрібні елементи захисту.
• Сумніваєтеся у справжності купюр? Зазвичай банки надають послуги щодо їхньої перевірки. За це потрібно заплатити певну суму, але доволі невелику. Якщо ж касир знайомий з вами, вдасться домовитися і за символічну винагороду.
• Бажано купувати долари разом з другом. Особливо це важливо, якщо ви йдете у віддалений обмінний пункт, на ринок чи на зустріч з приватною особою. Ще один спосіб захисту – здійснити обмін в приміщенні банку. Тут на вашому боці – камери спостереження, охорона та інші люди. Ніхто не забороняє просто сісти на диван та зробити все необхідне.
• Якщо продавець валюти погоджується приїхати просто до вас додому, не погоджуйтеся на це. Стороннім особам краще не знати, де ви проживаєте.

Останніми роками експерти помічають доволі стабільну закономірність в коливанні курсі долара. Він починає дорожчати восени. Цей процес триває і взимку. А влітку він поступово дешевшає. Також «зелений» дорожчає в кінці місяця, оскільки з бюджету в цей час витрачаються гроші на виплату пенсій та погашення міжнародних кредитів. А ось ближче до середини місяця можливе деяке зниження ціни на іноземну валюту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.