У Луцьку Білорусь, Польща і Україна домовилися про точку стику. ФОТО

У Луцьку Білорусь, Польща і Україна домовилися про точку стику. ФОТО
Керівники прикордонних відомств Білорусі, Польщі та України домовилися про правове оформлення точки стику кордону трьох держав.

Відповідну угоду підписали голова Державної прикордонної служби України, генерал армії України Микола Литвин, очільник Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь, полковник Олександр Боєчко, головний комендант Прикордонної варти Республіки Польща, генерал бригади Прикордонної варти Домінік Трач, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Відтепер договірне оформлення українсько-польського кордону буде завершено в повному обсязі. Що стосується кордону з Білоруссю, то українська сторона розраховує, що після підписання угоди, а також набрання чинності договору між Україною та Білоруссю про державний кордон, розпочнеться процес демаркації спільної ділянки кордону.



«Мені приємно констатувати, що багаторічна співпраця прикордонних відомств трьох держав увінчалася черговим успіхом – остаточним визначенням точки стику державних кордонів, що розміщена на річці Західний Буг, яка поєднує три слов’янські народи. Переконаний, що подальша плідна співпраця між нашими державами принесе відчутні та конкретні результати, що слугуватимуть розбудові партнерських відносин між Україною, Білоруссю та Польщею», - наголосив під час заходу перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко.



Відповідно до угоди буде створено спільну українсько-білорусько-польську комісію для позначення точки стику кордонів на місцевості, підготовки і підписання необхідних документів. Точка стику кордонів позначатиметься на місцевості прикордонним знаком «Буг».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А фотограф тверезий був?:)
Відповісти
Останні новини
У Луцьку Білорусь, Польща і Україна домовилися про точку стику. ФОТО
14 березень, 2013, 15:19