У Здолбунові розбили памʼятник радянському партизану. ФОТО

У Здолбунові розбили памʼятник радянському партизану. ФОТО
У Здолбунові, що на Рівненщині, біля відділку залізничної міліції на Привокзальній площі невідомі особи розбили обличчя на пам’ятнику Миколі Приходьку – радянському партизану, Герою Радянського Союзу, уродженцю Здолбунова.

Про пошкоджений пам’ятник повідомили місцеві мешканці, ‒ пише Історична правда з посиланням на інформацію з місцевого сайту.

За їхніми словами, ще 8 березня пам’ятник був цілим, а 13 березня вони побачили його пошкодження.

Як відомо, 7 березня у місті було розбито меморіальну дошку Степану Бандері.

«Руйнувати вночі, по-злодійськи, не красить ні одну, ні іншу сторони. Так чинять боягузи. А щодо «це наша історія», то в період війни одна з площ нашого міста, яка зараз зветься «Базарна», носила назву «площа імені Адольфа Гітлера». То, може, так варто було лишити, це ж наша історія? Наша, чи наших окупантів? Як на мене, то окупантів. Коричневих, а потім червоних окупантів. Але це нікому не дає права порушувати закон. Через 10, 20, 50 років люди вийдуть і серед білого дня знесуть ті памʼятники, які на їхню думку, не потрібні. Бо вони це розумітимуть. Бо до цього дійде їхня свідомість. А розбитим памʼятником Приходьку їхня свідомість, якщо зміниться, то в гіршу сторону», ‒ пише один із коментаторів цієї новини.

Як відомо, 15 лютого цього року більше 10 прихильників партії «Свобода» на чолі з нардепом Ігорем Мірошниченком зруйнували в Охтирці пам’ятник Володимиру Леніну.

Пізніше, 6-7 березня невідомі особи завдали пошкоджень та руйнувань меморіалам героям національно-визвольних змагань Бандері та Шухевичу.

Пізніше доктор історичних наук Георгій Касьянов нагадав, що руйнування памʼятників без рішення органів місцевого самоврядування є вандалізмом, і звернув увагу на те, що тема історії часто використовується для того, щоб відвернути увагу суспільства від соціально-політичних питань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вандалізм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Здолбунові розбили памʼятник радянському партизану. ФОТО
14 березень, 2013, 18:13