Луцьким чиновникам дісталося за публічну інформацію

Луцьким чиновникам дісталося за публічну інформацію
Члени виконкому Луцькради звернулися до керівників міських управлінь і департаментів, аби ті давали не формальні відписки, а конкретні відповіді на звернення громадян і запити щодо публічної інформації.

Про це йшлося 20 січня під час засідання міськвиконкому.

Як повідомила начальник відділу звернень громадян Луцькради Лариса Карп’як, у 2011 році міська рада отримала 7,7 тисячі звернень від лучан. Серед загальної кількості 99% становили заяви, 0,2% - пропозиції і 0,8% - скарги, в яких люди скаржились на громадський транспорт.

Як показує аналіз, зроблений відділом звернень громадян, найчастіше до органів виконавчої влади звертаються інваліди, учасники війни та бойових дій, вдови загиблих на фронті, пенсіонери та ветерани праці, члени багатодітних сімей та одинокі матері.

Під час доповіді Лариса Карп’як наголосила, що досить часто відбуваються факти неузгодженості між виконавчими органами, які розглядають звернення чи запит громадян.

Заступник міського голови Юрій Вербич дорікнув керівникам управлінь і департаментів, що вони часто подають не конкретні відповіді, а формальні відписки. Особливо це стосується відповідей на запити, які подаються лучанами з часу набрання чинності закону «Про доступ до публічної інформації». Відтоді надійшло 205 запитів на публічну інформацію.

«Терміни відповіді порушуються з незрозумілих питань. Чітка повинна бути відповідь. Позитивних зрушень по цьому ми не помітили. Наслідком помилок є подання прокуратури. З цього року, якщо таке відношення, то у нас буде принципова позиція», - сказав Вербич.

Міський голова Микола Романюк нагадав підлеглим, що «ми з вами на службі в жителів міста. І ми для того, щоби вирішувати їхні існуючі проблеми».

«Зустрічаються факти, коли резолюція пишеться двом чи трьом керівникам: один пише одне, другий – вдруге, третій –третє. Перший отримав запит і має відповідь узагальнити. Нікого з цього приводу не будемо жалкувати. Прокуратура виявила стільки речей. Думаєте приємно це отримувати?», - сказав Романюк.

«Є закон доступу до публічної інформації, потрібно чітко дотримуватись. На початку взагалі були серйозні проблеми. Якщо ви не можете надати інформацію в термін – зв’яжіться з людиною, попередьте», - зазначив мер.

Перший заступник голови Святослав Кравчук наголосив, щоби керівники не переводили папір, і намагалися вирішувати питання в усній формі, оскільки кабінети начальників знаходяться поряд.

«Зайди і виясни, кабінет же поряд. А то потім той папірець гуляє міською радою», - сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьким чиновникам дісталося за публічну інформацію
20 січень, 2012, 12:01