У луцьких школах на теплі не економлять, – Гребенюк

У луцьких школах на теплі не економлять, – Гребенюк
У школах Луцька на теплі не економлять, а якщо батьки скаржаться на низьку температуру в навчальних закладах, то це поодинокі випадки, запевняє начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк.

Про це Гребенюк розповів 20 січня.

Головний освітянин Луцька зауважив, що під час навчального процесу енергоносії не економляться, зменшується температура в батареях тільки на канікулах.

«Під час канікул – так. Коли діти відсутні в школі, дещо зменшується подача тепла для економії енергоносіїв», – зазначив посадовець.

Також він запевнив, що температурний режим в усіх школах відповідає нормі – це 18 °С.

«Якщо раптом десь спадає температура, можливо, стає нижчою від норми, то це може бути пов’язано з аварійними ситуаціями чи в мікрорайоні, чи в самій школі. Це звичайні робочі ситуації. Кожну треба розглядати індивідуально», – пояснив він.

Разом з тим школи зобов’язані дбати про утеплення вікон у класах, коридорах, спортзалах, їдальнях тощо. Це строго контролює управління освіти.

«Це не видумка останніх років, це вже десятки років проводиться постійно», – зауважив чиновник.

«У більшості класів вікна вже замінені на металопластикові, які немає потреби заклеювати. Але все таки тут ще залишились у нас проблеми», – констатував він.

Олег Гребенюк також розповів, що у кожній школі ведеться журнал температурних режимів.

«Ми проводимо моніторинг і відслідковуємо, скільки витрачається енергоресурсів у розрахунку на один квадратний метр опалювальної площі, з розрахунку на одного учня. І якщо є перевитрати, директорів зобов’язують шукати причини. Як правило це технічні причини. Директори шкіл можуть контролювати витрати на тепло самостійно, бо у школах стоять лічильники», – розповів він.

До слова, тривалий час у луцькій школі №10 були проблеми з лічильником, втім, за словами Гребенюка, нині цю проблему вирішують – лічильник відремонтували і зараз встановлюють.

Читайте також думки лучан з приводу того «Чи повинні школи Луцька економити на енергоносіях? ПИТАННЯ ДНЯ».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцьких школах на теплі не економлять, – Гребенюк
20 січень, 2012, 12:10