Майже як в Штатах, - Савченко про ребілітацію у волинському селі

Майже як в Штатах, - Савченко про ребілітацію у волинському селі
Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко відзначив високий рівень реабілітаційного комплексу «Агапе», який функціонує у селі Боратин Луцького району.

Про це посадовець розповів під час відвідин реабілітаційного комплексу.

«Агапе» працює лише два роки, однак центр відомий далеко поза межами Волині. Його заснувала родина християн-баптистів Сергія та Наталії Больчуків. Центр розрахований на 26 людей, і допомагають тут тим, хто пережив аварії, інсульти чи важкі хвороби. Група фізіотерапевтів, ерготерапевтів та інших фахівців працює над тим, аби максимально відновити функціональність та допомогти людям ввійти в новий спосіб життя.

У закладі є можливість пройти реабілітацію, а також тимчасово проживати – спеціально для цього обладнані 15 житлових кімнат, у кожній із яких може жити по двоє людей. Кімнати обладнані спеціальними ліжками та «тривожними кнопками».

У закладі немає порогів, скрізь встановлені пандуси та спеціальні ліфти окрім того усім пацієнтам на час перебування тут видають електровізки.

Окрім того, американський фізіотерапевт Керрі Мос навчає інших фахівців, адже в центрі переконані, що мають ділитися досвідом.

Олександр Савченко глянув умови в «Агапе», побував на занятті з фізіотерапії та поспілкувався із людьми, які тут перебувають. Почувши чимало позитивних відгуків, посадовець зауважив, що вражений закладом.

«Те, як тут люди вчаться ходити, я бачив тільки по телевізорі, як в Штатах це роблять. Зараз я це бачу в сільській ОТГ, нехай і «пристоличній». Вражає й те, що люди задоволені життям. Маючи певні серйозні проблеми, вони себе відчувають рівними серед рівних, потрібними і роблять таку роботу, на яку не завжди можуть зважитися здорові люди», - зауважив посадовець.

За його словами, проблема із реабілітацією дорослих дуже значна, бо якщо із дітьми принаймні займаються організації та волонтери, у дорослих можливостей ще менше. Тому так необхідно сприяти розвитку подібних центрів.

«Те, що ви робите - це свята справа. Просто зробити, щоб було, так не реально, це треба любити і цим жити… «Я багато почув, запам’ятав усе і реально вже думаю над тим, як ми будемо далі крокувати. На Волині повинен бути ще потужніший центр», - вважає Савченко. Також він зауважив, що в закладі панує дуже позитивна атмосфера.

«Ви своїм потужним поступом вперед можете затягнути нас всіх в свій фарватер», - додав посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Майже як в Штатах, - Савченко про ребілітацію у волинському селі
17 жовтень, 2018, 17:30