Клімчук знову кращий серед губернаторів, ‒ ЗМІ

Клімчук знову кращий серед губернаторів,  ‒ ЗМІ
За підсумком 2012 року, голова Волинської ОДА Борис Клімчук знову лідирує серед губернаторів.

Рейтинг керівників регіонів третій рік поспіль складають Коментарі.

Лідерами 2012, відповідно до сумарного результату за двадцятьма критеріями, стали керівники Волинської, Чернівецької та Тернопільської областей ‒ Борис Клімчук, Михайло Папієв та Валентин Хоптян.

Найгірші ж показники виявилися у губернаторів Луганської, Черкаської та донецької областей ‒ Володимира Пристюка, Сергія Тулуба і Андрія Шишацького.

Із перших місяців і до кінця 2012 року лідером рейтингу був губернатор Волинської області Борис Клімчук. У 2010 і в 2011 роках Волинь теж була на висоті ‒ займала друге місце. За підсумками 2012, волинський губернатор набрав 83 бали, причому у половині з двадцяти критеріїв, що враховуються в рейтингу, область увійшла в шістку кращих.

Зокрема, за підсумками рейтингу, у волинян порівняно непогані показники зростання реальних зарплат і обсягів сільськогосподарського виробництва, а також успіхи у боротьбі з інфляцією, невиплатою зарплат, змушеною неповною зайнятістю і тарифними ставками нижче прожиткового мінімуму, хороша, за українськими мірками, народжуваність, низька заборгованість (у перерахунку на душу населення) жителів з оплати ЖКП та місцевих бюджетів по субсидіях на ЖКП та невисока щільність шкідливих викидів в атмосферу.

У той же час в шістку гірших регіонів область увійшла тільки за двома критеріями ‒ сальдо зовнішньої торгівлі і динамікою промисловості. Негативне зовнішньоторговельне сальдо ‒ давня проблема Волині, обумовлена її прикордонним розташуванням.

Інша справа ‒ спад промвиробництва. У 2010 році Волинь посіла третє місце за динамікою промисловості (індекс промислової продукції склав 126,7%), у 2011 році ‒ шосте (112,6%), але в 2012-му ‒ тільки 25-е (94,5%). Зокрема, легка промисловість показала падіння на 12,2%, целюлозно-паперова ‒ на 15,2%, харчова ‒ на 22%. Однак, найбільший спад вийшов у добувній промисловості ‒ на 49,6%, насамперед, через зниження обсягів виробництва на шахтах Мінпаливенерго, ‒ йдеться в публікації.

У порівнянні з 2011 роком видобуток вугілля скоротився в 2,4 рази. Місцеві профспілки повідомили, що плани введення в експлуатацію нових лав на держпідприємстві «Волиньвугілля» виявилися невиконаними, при цьому дві шахти готуються до ліквідації, хоч і мають значні запаси вугілля.



Довідка

Місця регіонів за кожним з критеріїв підраховані на основі офіційної інформації Держстату України та його територіальних підрозділів.
Для порівняння розвитку регіонів у 2012 році до рейтингу включено 20 критеріїв, з яких вісім характеризують зміни (у відсотках) у порівнянні з відповідним періодом попереднього року. Це динаміка промисловості (індекс промислової продукції), сільського господарства (індекс обсягу сільськогосподарського виробництва), роздрібної торгівлі (темпи зростання обороту роздрібної торгівлі у порівнянних цінах), сфери послуг (темпи зростання обсягу реалізованих послуг у порівнянних цінах), будівництва (індекс обсягу виконаних будівельних робіт), кадрів (темпи зростання середньооблікової чисельності штатних працівників), реальних зарплат (індекс реальної заробітної плати) та споживчих цін (індекс споживчих цін на товари та послуги).
Ще вісім критеріїв включають показники, що належать до чисельності населення. Це ‒ введене в експлуатацію житло, освоєні капітальні інвестиції, сальдо експорту-імпорту товарів і послуг, фінансові результати великих і середніх підприємств до оподаткування, середньомісячна заборгованість населення з оплати ЖКП (без урахування електроенергії), середньомісячна заборгованість місцевих бюджетів перед організаціями, що надають сімʼям ЖКП, а також коефіцієнти народжуваності і смертності.
Крім того, забруднення повітря характеризується щільністю (в кілограмах на квадратний метр території) викидів шкідливих речовин в атмосферу від стаціонарних джерел забруднення.
Решта три критерії включають показники, що належать до середньооблікової чисельності штатних працівників: середньомісячна заборгованість з виплати зарплати; середньоквартальна частка працівників, яким встановлено тарифну ставку нижче прожиткового мінімуму для працездатної особи; невідпрацьований робочий час через вимушену неповну зайнятість (відпустка без збереження зарплати на період припинення робіт, переклад з економічних причин на неповний робочий день або неповний робочий тиждень).
Формулювання критеріїв уточнені, зокрема, у відповідності зі змінами в наборі статистичних даних, які в поточному році оприлюднюються Держстатом та його територіальними органами. Зважаючи на ці зміни, не буде коректним порівняння підсумкових місць губернаторів в нинішньому рейтингу і рейтингах за попередні роки (2010-2011) ‒ через те, що змінилися бази порівняння. Порівнювати результати можна тільки за окремими критеріями, які не піддалися корекції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Найкращий" представник провладної партії в рамках програми "ПОКРАЩЕННЯ" з чим ми його і "вітаємо"!
Відповісти
критерії виставлені для усіх одинакові, а порівнювати, скажімо, запорізьку і волинську область по цих показниках, на мою думку, не зовсім, коректно
Відповісти
дійсно, заслуженно. Самий кращий губернатор.Вітаю.
Відповісти
ІДІОТИ - в Україні немає губерній,відповідно - і губернаторів!
Відповісти
Платон давно помер, тому тебе не існує.
Відповісти
Вітаємо нашого шановного Бориса Петровича!!!
Відповісти
Найголовніші показники - динаміка промисловості, капітальні інвестиції, сальдо зовнішньої торгівлі і фінансові результати підприємств - в "мінусі". Понад половину показників, що зовсім не залежать від так званого губернатора. Якби ще сюди показник "перевага дуття впродовж року південно-західного вітру" з сімнадцятьми балами, то була б кругла цифра - 100 балів і губернатор був би попереду усієї планети. Це наукоподібне декороване шаманство.
Відповісти
Алілуя!
Відповісти
Цивілізований світ керується десятком показників рівня роботи державних органів. З дозволу читачів шанованого мною видання я мушу перерахувати ті, які тут відсутні.
Тривалість життя в суб’єкті (неофіційна статистика «не для преси», стверджує, що в Україні тривалість життя чоловіка складає 59,5 року); міграція (12-15 млн. людей в розквіті сил працюють за кордоном) і природна смертність; обсяг інвестицій в основний капітал без врахування бюджетних засобів (довіра державі!!!); обсяг послуг, які пропонує малий бізнес і приватні підприємці (що підкреслює рівень свободи бізнесу!!!); обсяг податків і неподаткових доходів консолідованого бюджету суб’єкта; рівень безробіття (а не неповної занятості!!!); оцінка населенням роботи органів влади суб’єкта (волиняни, як і усі українці, більше довіряють екстрасенсам і астрологам, ніж владі); витрати на утримання органів державної влади і місцевого самоврядування; рівень дотацій регіону (40-60%!!!). Цей перелік варто було б доповнити динамікою земель, які обробляються. Показники від «неоплачених послуг ЖКГ» і нижче - для Ефіопії і Сомалі. За рахунок них губернатор набирає 68 плюсів. Виконайте просту арифметичну операцію (83 – 68), поставте мінуси за відсутні перераховані тут показники і побачите, що залишиться у вашого губернатора. З чим і вітаю!

Відповісти
яка середдня зарплата ?третя знизу?а ціни середні які?десь 5-6 -ті зверху!а так молодці.всі європейці в своїх особистих європах.
Відповісти
Останні новини
Клімчук знову кращий серед губернаторів, ‒ ЗМІ
15 березень, 2013, 12:17
Луцьк замітає снігом. ФОТО
15 березень, 2013, 12:00