Закрито один із найбільших файлообмінників у світі

Закрито один із найбільших файлообмінників у світі
Прокуратура американського штату Вірджинія постановила закрити файлообмінний сервіс Megaupload, що порушує закон про авторські права.

Про це інформує ТСН.

Згідно з текстом обвинувачення, через діяльність ресурсу правовласники втратили більш ніж 500 мільйонів доларів. Звинувачення висунуто сімом фізичним особам, а також двом юридичним: корпорації Megaupload Limited і Vestor Limited.

Обвинуваченим, серед яких засновник Megaupload Кім Дотком, загрожує максимальний тюремний термін - до 20 років за злочинне захоплення власності, до п'яти років - за змову з метою порушення авторських прав і до 20 років - за відмивання грошей.

Згідно із заявою ФБР і Міністерства юстиції США, Дотком і ще троє обвинувачених були заарештовані 19 січня в Окленді, Нова Зеландія. При арешті було заморожено їхні активи на суму в 50 мільйонів доларів. Ще троє обвинувачених оголошені в розшук.

Кім Дотком, справжнє ім'я якого Кім Шмітц, народився в Німеччині. Він має подвійне громадянство Фінляндії та Німеччини, а проживав у Гонконзі та Новій Зеландії.

Хостинг Megaupload зі штаб-квартирою в Гонконзі було засновано в 2005 році. Megaupload дозволяв користувачам завантажувати і викачувати досить великі файли і входив до першої двадцятки найбільш популярних сайтів у світі.

До слова, напередодні закриття Megaupload низка популярних інтернет-ресурсів, у тому числі Wikipedia, на 24 години призупинили свою роботу в знак протесту проти ухвалення антипіратського законопроекту Stop Online Piracy Act (SOPA), який зобов'язує компанії припиняти співпрацю з піратами за запитом влади або правовласників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інтернет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Закрито один із найбільших файлообмінників у світі
20 січень, 2012, 13:06