У школах Луцька поставлять контейнери для батарейок

У школах Луцька поставлять контейнери для батарейок
Для збору і утилізації батарейок у школах Луцька після весняних канікул планують встановити контейнери.

Про це 15 березня повідомив начальником відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда.

Контейнери замовили у луцького підприємства «Сяйво». Вартість 24 смітників становить 6700 гривень. Гроші надійшли з Фонду охорон навколишнього середовища, що фінансується з міського бюджету.

Започаткувати збір батарейок виріши саме зі шкіл, оскільки таким чином можна охопити всю сім’ю і та привчити дітей до правильної утилізації відходів.

«Безкоштовно переробляти батарейки погодилося львівське державне підприємство «Аргентум». Батарейки небезпечні тим, що коли вони розкладаються, що засмічують хімічними сполуками територію у 20 квадратних метрів навколо», - каже Гламазда.

Він також повідомив, що для здоров’я школярів контейнери з батарейками шкоди не принесуть.

У подальшому до ініціативи планують залучити магазини, які продають батарейки. А для населення – провести інформаційну кампанію щодо доцільності правильної утилізації цих пристроїв.

«Дітей треба привчати до цього. Це гарна ініціатива», - говорив під час онлайн-конференції Луцький міський голова Микола Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ініціатива гарна! Але ж чому завжди так ОДНОБОКО!
Що, хіба не можна це робити ПАРАЛЕЛЬНО і в школах
та магазинах(крупних супермаркетах)! Ці батарейки я просто тупо викидав в контейнер для сміття бо більше нікуди
було їх діти. В нас якісь ТУПІ чиновники, кажу це зі злістю,бо ж не можна часом уже терпіти! Та працюйте тсніше ізлюдьми. Ці ініціативи також є ЗАПОЗИЧЕНИМИ із більш ровинутих країн! Це й добре, але це ТРЕБА робити швидко,не розтягуючи в часі і щоб це насправді діяло.
Нагадаю про роздільне сміття!!! АУ-У-У-У!!? Де в Луцьку це виконується? Поставили показушно декілька контейнерів
та ВСЕ! Ніхто цього не ДОТРИМУЄТЬСЯ! Розумію, люди в нас такі ВІДСТАЛІ з НИЗЬКОЮ КУЛЬТУРОЮ, але подивіться ще на таке: коли перебувають десь за кордоном то такого не роблять, хочуть показатись КУЛЬТУРНИМИ, а в своїй країні паскудять де попало. Тут ще питання до КОМУНАЛЬНИКІВ, які вивозять сміття, в них це запроваджено бо питав чи чи вони розділяють хоча би пластик від іншого.
Відповісти
Пропоную поставити такі смітники ще в місцях скупчення людей, хоча б в ТЦ.
Відповісти
Тупизна справді зашкалює. Більшість моїх знайомих із задоволенням правильно утилізовували б батарейки, розбиті термометри, лампи з небезпечними газами і сміття сортували б, але у нас це просто неможливо, бо для цого не створено умов. Державі це не вигідно (прибутків олігархам не буде), отже і не потрібно. 2013 рік надворі, а у нас хизуються тим, що поставлять контейнери для батарейок. Це має бути нормою, а не чимось особливим. Це стосується і сортування сміття. Звісно, нащо сортувати, якщо його все одно не переробляють, а вивозять і скидають в одному місці. Як вже це все набридло...
Відповісти
Останні новини
«Зоря»-«Волинь» 3:1. ВІДЕО
16 березень, 2013, 15:24
У школах Луцька поставлять контейнери для батарейок
16 березень, 2013, 14:46