Як недобросовісні прораби заробляють на будматеріалах?*

Як недобросовісні прораби заробляють на будматеріалах?*
Довірити закупівлю будматеріалів для ремонту нечистому на руку прорабу – майже гарантована втрата грошей. А на додачу ви ще й можете отримати ремонт з використанням найдешевших, недовговічних і навіть небезпечних для здоров’я матеріалів. Щоб уникнути цього, користуйтеся послугами перевірених і солідних компаній. «СотаСтрой» бере на себе вирішення усіх організаційних питань, пов’язаних з будівельними роботами та здійснює ремонт квартир в Одесі. Клієнтам гарантована максимальна прозорість і наявність усіх необхідних документів.

Методи обману

Повернімося до головного питання – як саме клієнт втрачає гроші через махінації майстрів з будматеріалами? Ось найпоширеніші хитрощі:
• Завищена кількість. Власникові квартири нав’язують придбання тих товарів, які насправді є зайвими. Залишки забирає собі майстер. В подальшому він використовує їх на інших об’єктах, але гроші за них кладе вже в свою кишеню.
• Неправильний облік. Майстер може використати й усі придбані матеріали. Але інколи це не потрібно замовникові. Наприклад, встановлюють ті елементи комунікацій, без яких можна було б обійтися. В результаті клієнт оплачує зайві послуги.
• Неправильний об’єм використаних матеріалів. Приклад – майстер вказує товщину цементної стяжки 5 см, хоча насправді її товщина становить 3 см.
• Порожній чек. На будівельних ринках доволі просто отримати від продавця порожній чек з печаткою. В цей бланк майстер може вписувати що завгодно. Скажімо, керамічну плитку прораб купив за 10 000 грн, а в чекові вказано 15 000 грн. Клієнт бачить перед собою папір з печаткою, якому вірить і віддає гроші.
• Некомплект. Такий прийом застосовується з предметами, які складаються з багатьох деталей. Наприклад, майстер розбирає душ, виймає якусь деталь, а потім стверджує, що її потрібно придбати окремо. Коли замовник платить гроші, майстер нібито вирушає до магазину і повертається з «придбаною» деталлю.
• Довжина кабелів. Якщо електрокабелі та труби заховані у стіні, замовникові важко перевірити їх реальну довжину.
• Завищена вартість. Тут все просто – майстер купує матеріали за однією ціною, а замовникові пропонує розплатитися за іншою.

Як вберегтися від обману? Для цього потрібно або ретельно контролювати кожен етап робіт (включно з придбанням матеріалів), або користуватися послугами дійсно надійних компаній. А от наймати так званих «шабашників» з вулиці ми точно не рекомендуємо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як недобросовісні прораби заробляють на будматеріалах?*
23 жовтень, 2016, 14:46