Квартира з готовим ремонтом: купувати чи ні?

Квартира з готовим ремонтом: купувати чи ні?
Купуючи житло у новобудові, ви можете обрати один з двох варіантів: квартира з готовим ремонтом чи без нього. У першому випадку забудовник бере на себе чистову обробку помешкання, але за це потрібно доплачувати. У другому ви отримуєте фактично «голі» стіни, але можете обробляти кімнати на свій смак та гаманець. Остаточне рішення лишається за покупцем. Але для його полегшення ми підготували трохи корисної інформації.

Переваги готового ремонту

Якщо ви, дочитавши цю статтю до кінця, оберете варіант з чистовою обробкою, відповідні квартири можна буде знайти тут - https://www.sofiya.ua/planirovki/kvartiry-s-remontom. Але спершу розгляньмо плюси цього рішення:
• Якщо ви купуєте житло в іпотечний кредит, вартість ремонту входить у кредит і ділиться на певну кількість щомісячних платежів. Це вигідно, якщо ви не маєте змоги одразу оплатити всі роботи повністю.
• Не потрібно витрачати час на самостійне приведення помешкання до ладу. Часто забудовник навіть встановлює сантехніку та велику побутову техніку. Тоді покупцеві лишається тільки придбати меблі.
• Ремонт від забудовника може бути значно дешевшим в порівнянні з аналогічним, але зробленим власноруч. Однак бувають і винятки. Інколи здешевлення пов’язане з використанням найбюджетніших матеріалів і неякісним виконанням робіт.
• Ціна робіт лишається фіксованою. Вона не змінюється через подорожчання будівельних матеріалів, коливання курсу валют чи з будь-яких інших причин.
• Якщо усі квартири в під’їзді чи будинку вже мають чистову обробку, мешканцям не доведеться терпіти постійний шум через ремонт у сусідів. Також завдяки цьому в під’їзді та біля нього буде чистіше.

Недоліки готового ремонту

У придбанні вже квартири з чистовою обробкою є як плюси, так і мінуси. Перерахуємо їх:
• Немає можливості самостійно контролювати хід робіт. Можна лише перевірити їх результат.
• Якість ремонту не завжди відповідає обіцянкам забудовника. Деякі недоліки можуть бути виявлені через деякий час після здачі житла.
• Якщо ремонт не сподобався і ви хочете внести корективи, робити це доведеться за власний кошт. В результаті ви заплатите двічі.
• Вибір дизайнерських рішень є доволі обмеженим. У сусіда квартира може бути такою ж, як і у вас.
Квартира з готовим ремонтом є гарним вибором для людей з обмеженим бюджетом. Також це рішення дозволяє одразу заселятися в житло і повноцінно користуватися ним. Якщо ви купуєте квартиру для здачі в оренду, готовий ремонт дає можливість одразу ж почати заробляти на ній.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.