Opel Mokka X 2020 року – яких новинок варто очікувати?*

Opel Mokka X 2020 року – яких новинок варто очікувати?*
Після продажу компанії Opel французькому концерну PSA Group в 2017 році інженери вже тестують оновлену модель кросоверу Mokka X. Оновлена версія повинна замінити нинішню Mokka X, також відому як Buick Encore в Сполучених Штатах. Найновішим варіантом «Мокка» на сьогодні є модель 2017 року. Кращий ресурс для придбання цього автомобілю в Україні - Автоцентр на Столичному. А поки ви обираєте свій новий кросовер, давайте поглянемо, над чим працюють інженери Opel.

Чому проводиться заміна?

Mokka X – один з найпопулярніших автомобілів у сегменті позашляхових кросоверів. Перша модель з’явилася лише в 2012 році, але виробник уже поспішає представити щось нове. Очікується, що чергова версія побачить світ у 2020 році.

Чому ж було вирішено замінити модель, яка й зараз добре продається? PSA Group заявила, що до 2024 року планує перевести усі автомобілі Opel на свої платформи. Тож лишається доволі небагато часу, щоб придбати класику від General Motors.

Підписаний General Motors та PSA Group забороняє продаж автомобілів Opel на платформах GM на ринках, де вже працює американська корпорація. PSA Group також зобов’язується виплачувати роялті GM за використання власних платформ та силових агрегатів.

У новій моделі Mokka X буде використовуватися платформа CMP, також відома як PSA EMP1. PSA Group розробляє її для компактних автомобілів, таких як Peugeot 208 II і Citroën C4 III. Її використовуватимуть як для моделей з двигуном внутрішнього згоряння, так і для електрокарів. Вперше платформу продемонстрували на «паркетнику» DS 3 Crossback в 2018 році.

Судячи зі знімків, які просочилися в мережу, новий Opel Mokka X буде схожим на попередні моделі. Це цілком логічно – виробнику немає сенсу відмовлятися від рішень, які досі користуються значною популярністю серед споживачів. Але є й деякі суттєві відмінності. Автомобіль виглядає нижчим і довшим.

Решітка радіатора на новій Mokka X також знаходиться трохи нижче, ніж зараз. Нинішній сітчастий малюнок лишається без змін. Можна знайти схожість з концепт-каром Opel GT X, який було представлено в 2018 році.

Поки що не можна сказати точно, які слові агрегати будуть використовуватися. Можна припустити, що найпотужнішим буде 1,5-літровий двигун з турбонаддувом. Також є ймовірність появи електричної версії чи гібриду.

Також невідомою є доля американської версії «Мокка» - Buick Encore. Згідно деяких слухів, GM планує провести власний редизайн кросовера.

Оновлена Mokka X буде однією з восьми змінених моделей, які Opel планує представити до кінця 2020 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Opel
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Opel Mokka X 2020 року – яких новинок варто очікувати?*
24 жовтень, 2015, 17:06