Філарет не схвалив відмову нового Папи від лімузину

Філарет не схвалив відмову нового Папи від лімузину
Патріарх Філарет заявив, що дорогі авто потрібні священикам для здійснення їхніх обовʼязків.

Патріарх Київський і всієї Русі-України Предстоятель УПЦ КП Філарет заявив, що він не схвалює вчинок обраного папи Римського Франциска, який відмовився від папського лімузину, і відзначає, що скромним потрібно бути в середині, а не на показ, ‒ пише ТСН.

«Я не схвалюю такі дії, тому що це робота на показ, а потрібно бути скромним в житті перед Богом, а не перед людьми. Коли ми читаємо Євангеліє, як Господь каже ‒ не показуйте свою милостиню перед людьми і не показуйте свою скромність перед людьми, а будьте скромними в середині, а не на показ», ‒ заявив Філарет.

Він також зазначив, що його автомобіль Mercedes представницького класу потрібен йому, в першу чергу, як засіб здійснення своїх архипастирських обовʼязків, а не як розкіш. Він дозволяє відвідувати йому до 20 єпархій в рік.

«Якби я їздив на російських автомобілях, я б не зміг відвідувати свої єпархії в такій кількості, в якій я відвідую. Я за рік відвідую від 10 до 20 єпархій, завдяки тому, що є автомобіль такий, який не зупиняється», ‒ зазначив Філарет.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І номер в нього 777
Відповісти
На гвинтокрилі краще
Відповісти
Це й не дивно,що він атк думає, а московькому,маюуть, Мазератті замало було б..., скромним треба бути як в середині, так і зовні.
Відповісти
фееее. всі ви такі. і київські, і московські...
Відповісти
можна лімузином чи мерседесом але з Богом,а можна на велосипеді і дурним бути(ходіть пішки)
Відповісти
То й кажуть що той хто сидить на задньому сидінні Майбаху або Роілс Ройсу, ближче до Бога, ніж тот хто йде пішкі своїм шляхом. А найліпше Бог чує тих хто сидить на сидінні Бугатті Калібр, навіть до кожного слова прислухається говорячего.
Відповісти
Владика Філарет у своєму віці приїжджає практично до всіх єпархій і служить Літургії. Так, комфортабельне авто. А чи ми, дописувачі, змогли б так у 84 (!) роки?
Думаю, що ні. Авто у Патріарха одне й те саме протягом тривалих років, і це дійсно транспорт для праці. ІМХО
Відповісти
Дехто в його віці і в городі працює і господарство тримає. І не потребує для цього дорогущого авто. Можете пояснити як йому дороге авто допомагає в його праці???
Відповісти
Студенте, є предмети розкоші, звичайно, але є й надійні комфортабельні засоби для пересування на великі відстані з метою виконання службових обов"язків людиною похилого віку. Чи Папа має із удаваної скромності їздити "Москвичем" чи рейсовим автобусом за тисячі кілометрів? Головне при цьому, щоб авто не ламалося в дорозі, щоб не втомлювався хребет, не шкодила впродовж часу мандрівки вібрація, не дошкуляла задуха та випари шкідливих матеріалів внутрішньої обшивки салону. Не всяку дорогу легко здолає й молодий. Не пробували рейсовим автобусом долати в спеку хоча б шлях із Луцька до Стамбула? Як, комфортно?
Відповісти
Про які тисячі кілометрів Ви говорите? Хто це на авто з Луцька (чи Києва) в Стамбул їздить???
Я не пропоную Вашим релігійним вождям їздити громадським транспортом (хоча дехто і цього не цурається http://nikolagrek.livejournal.com/76486.html), але для пересування по країні є практичніші авто. Наприклад спеціально облаштовані мікроавтобуси, але це ж зовсім не ті понти
Відповісти
Здравствуйте, Франциск!
Здравствуйте! А кто Вы, коллега? ггггг
Відповісти
Взагалі-то йому є у кого навчатися. Там в Москві сидить колега (Кирил), який фору в понтах будь-кому дасть.
Відповісти
наши попы все с другой планеты. им по этой ходить тяжко.
Відповісти
Это не патриарх,это Денисенко.
Відповісти
Це не волинянка, це паґана кацапка.
Відповісти
Останні новини
Філарет не схвалив відмову нового Папи від лімузину
17 березень, 2013, 10:34