Немає сили і хочеться спати: онкохвора Мар'яна Пархом'юк розповіла про «хімію»

Немає сили і хочеться спати: онкохвора Мар'яна Пархом'юк розповіла про «хімію»
Онкохвора волинянка Мар'яна Пархом'юк розповіла про те, як відбувається хіміотерая, що вона відчуває та як радіє кожному новому аналізу.

Про це йдеться у дописі дівчини на її сторінці у мережі Facebook.

У дівчини діагноз "гострий лімфобластний лейкоз", тобто рак крові. Зараз вона перебуває на лікуванні у Білорусі та проходит хіміотерапію.

"Мені зробили три хімії, тобто вкололи, або ввели через крапельницю 3 різних види речовини.

Перед кожною хімією я здаю аналіз крові та мені проводять люмбальну пункцію (беруть міжхребцеву рідину). За результатами аналізів лікар дозволяє/не дозволяє проводити хімію. Якщо аналізи погані - спочатку покращують показники (переливання крові, введення ферментів, промивання, глюкоза ітд) - тільки тоді - хімія. Перед кожною хімією вводять протирвотні та протиалергічні препарати. Хімія вводиться не постійно, а з перервами на очищення організму. Все залежить від препарату - одні можуть вводитись безпосередньо між хребці, інші - 5-6 годин через карельницю", - йдеться у дописі.

За словами Мар'яни, стан після "хімії" буває різний.

"Майже немає сили, хочеться спати, важкість в ногах, болить голова. Я не прикута до ліжка! Можу ходити, лежати, сидіти, робити все - що не шкодить самопочуттю.

Прогнози лікарів: ніхто ніяких прогнозів не дає! Це не пальця порізати і зеленкою замазати. Організм бореться, лікарі виконують свою роботу на 100% - все індивідуально. Лікування довге і вартісне.

Я борюсь і радію кожному хорошому аналізу, навіть коли це покращення на декілька сотих, це вже велика перемога!" - йдеться у дописі.

Нагадаємо, про хворобу дівчини відомого волинського фотографа Володимира Хомича стало відомо 13 жовтня. Вже за першй день зборів на лікування вдалося зібрати 388 тисяч гривень, а незабром сума пожертв благодійників сягнула мільйона гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де хоч раз виклали фото документів з діагнозом і суми яка треба
Відповісти
Дуже шкода дівчину. Але зараз такий ажіотаж навколо неї. А у багатьох немає нікого хто б допоміг у такій боротьбі, немає хлопця якій продасть свої дорогі мотоцикли. Але задля них не організовують такі заходи і всілякі ярмарки...
Відповісти