Волиньрада хоче, щоб їй пояснили мовний закон

Волиньрада хоче, щоб їй пояснили мовний закон
Депутати Волинської обласної ради надішлють листа до Конституційного суду України.

Вони проситимуть роз'яснити положення мовного закону, який, нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в липні 2012 року, - повідомили у прес-службі обласної ради.

Сьогодні відбулося перше засідання групи, яка готуватиме звернення. У зібранні взяли участь голова групи, перший заступник голови ради Юрій Лобач, секретар Сергій Хитрик, а також члени групи Сергій Слабенко, Роман Карпюк та Олександр Пирожик.

Слабенко проінформував, що подібні подання вже поступали до Конституційного Суду України від Львівських обласної та міської рад та від групи народних депутатів України. Усі ці документи були відхилені КСУ, тобто визнані такими, які не потребують конституційного провадження.

Також Слабенко повідомив, що ним проаналізовані причини відмови Конституційного Суду згаданим суб'єктам конституційних подань. Він вважає, що документ потрібно готувати у жорсткій відповідності до рекомендаційних положень Конституційного Суду щодо написання конституційного подання.

Тому він запропонував, щоб робоча група доручила йому підготувати текст подання та подати його на підпис голові обласної ради.

З цим не погодилися Юрій Лобач та Олександр Пирожик. Перший заступник голови обласної ради наполягав, що такі рішення мають ухвалюватися більшістю членів групи. Водночас він заявив, що підготовка контитуційного подання однією особою є неприпустимою, на його думку, але разом з тим, припустив, що не всі члени групи можуть компетентно підійти до підготовки документу, який претендує стати предметом конституційного судочинства.

Після нетривалих дискусій члени групи зійшлися на тому, що варто провести засідання лише після того, як збереться більшість членів групи. Також запланували наступне зібрання на вівторок 19 березня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиньрада хоче, щоб їй пояснили мовний закон
18 березень, 2013, 08:51