Як LED світильники допомагають економити?*

Як LED світильники допомагають економити?*
Світлодіодні лампи на сьогодні вважаються найбільш економними для домогосподарств. Але як саме вони дозволяють скоротити витрати? Деякі люди вважають, що через доволі високу вартість LED світильників їх встановлення є економічно невигідним. Насправді ж початкові витрати через певний час окупляться. Ми розповімо, завдяки чому це досягається.

Енергоефективність

Звичайна лампа розжарення витрачає до 90% отриманої енергії на виділення тепла. Вона може розігрітися до 250°С. Цього цілком достатньо, щоб обпектися. Використовувати такий прилад для освітлення дуже неекономно. Ви платите за тепло, яке просто розсіюється в повітрі.

Для порівняння - LED лампа при аналогічній яскравості споживає приблизно у 8 разів менше електроенергії. Навіть один оновлений світильник дозволяє суттєво скоротити витрати на комунальні послуги. Якщо ж замінити їх в усьому будинку чи квартирі, економія стає дуже відчутною.

Додаткова перевага – скорочення витрат на кондиціонування. Влітку гаряча лампа розігріває повітря в приміщенні. Щоб охолодити його, кондиціонер повинен працювати з більшою потужністю. Взимку використання ламп розжарення теж не дає ніяких переваг. Виділене тепло лишається під стелею, а не розподіляється по приміщенню.

Довговічність

Світлодіодна лампа (якщо вона якісна і в мережі немає частих перепадів напруги) може пропрацювати в 25-30 разів довше, ніж лампа розжарення. Порахуйте скільки буде коштувати одне звичайне джерело освітлення. Помножте це число на 25-30 і подумайте, що вигідніше.
Не забувайте і про звичайний комфорт. Навряд чи комусь подобається часто замінювати лампи. А якщо одна з них перегоріла ввечері, коли в магазин іти вже ніколи? Це дійсно незручно.

Безпека

Оскільки LED лампа практично не розігрівається під час роботи, її використання є більш безпечним в порівнянні з традиційними джерелами освітлення. Можна не турбуватися про те, що хтось обпечеться чи розплавиться пластиковий світильник.

Джерело нагріву в кімнаті є потенційно небезпечним. Усунувши його, ви захищаєте людей та майно від можливих ризиків. Тож у довготривалій перспективі світлодіодні пристрої допомагають зекономити на страхуванні, лікуванні, ремонті, придбанні нових речей.

Часто LED лампи порівнюють з люмінесцентними, які також споживають мало електроенергії. Але люмінесцентні пристрої містять пари ртуті, тож потенційно є небезпечними для здоров’я і довкілля. Від їх виробництва і використання відмовляється все більше країн.

Джерело - https://www.linija-svitla.ua/svetodiodnye-potolochnye-svetilniki

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.