Варикоз. Лазерне лікування*

Варикоз. Лазерне лікування*
У наш час лазерні технології з кожним днем витісняють традиційні методи лікування багатьох захворювань. Винахід лазерів став якісним стрибком в малоінвазивній хірургії ще 50 років тому. За це група вчених винахідників на чолі з Теодором Мейменом та Чарльзом Таунсом отримали Нобелівську премію.

Активно впроваджуються новітні, найбільш ефективні та щадні методи лікування і в Центрі хірургії ока проф. Загурського.

Безконтактна хірургія захворювань ока при допомозі лазеру – одне із найбільших досягнень сучасності. Сьогодні панретинальна лазерна коагуляція успішно використовується для профілактики сліпоти у хворих на цукровий діабет.

Досвід європейських країн свідчить про те, що малоінвазивні лазерні методи виправдано знаходять своє місце і у лікуванні варикозної хвороби. Тому вже понад рік у Центрі хірургії ока професора Загурського функціонує відділення судинної хірургії (флебології).

Лікарі-флебологи центру, є членами Європейського та Балтійського товариства флебологів. Пройшовши численні стажування у відомих клініках судинної хірургії Польщі та Німеччини, активно впроваджують лазерний метод лікування варикозу (ЕВЛК) на Волині.

ВАРИКОЗ (varix – «вузол», «здуття») – захворювання судин, яке проявляється нерівномірним розширенням вен, збільшенням їх довжини, утворенням вузлів, руйнуванням стінки судини.

Основні причини виникнення варикозної хвороби:

- спадковість (якщо ваші батьки мали варикоз, ви у групі ризику);

- стать (більше хворіють жінки 30-40 %, і чоловіки 10-20 % відповідно);

- вік (природній процес старіння організму обумовлює старіння і клапанів вен і стінки
судин);

- вроджена недостатність еластичних волокон у стінці вен;

- хронічне запалення на стулках венозних клапанів;

- надмірна вага;

- малорухомий спосіб життя, низька фізична активність, низький тонус м’язів нижніх
кінцівок;

- тривале перебування в положенні стоячи, сидячи.

Важливо пам’ятати, що ВАРИКОЗ – це значне розширення венозної стінки та хронічне запалення клапанів. Без вчасного лікування хвороба постійно прогресує і призводить до інвалідності.

На сьогоднішній день ендовенозна лазерна коагуляція (ЕВЛК) є найбільш повноцінною альтернативою традиційній операції з застосуванням скальпеля. Ефективність цього методу визнана в усьому світі.

Успіх проведення ендовенозної лазерної коагуляції залежить від трьох складових: високочутливого лазерного устаткування, спеціалістів найвищої кваліфікації та особливої стерильності приміщення операційної.

У Центрі хірургії ока професора Загурського, використовується малоінвазивна методика лікування варикозної хвороби за допомогою лазеру останнього покоління. Радіальне випромінювання із довжиною хвилі 1470 нм забезпечує максимально ефективну дію лазера на стінку судини, що призводить до її повної коагуляції. Операційна клініки оснащена відповідно до вимог Європейського Союзу.

Трьохступенева система очищення повітря з бактерицидними та надтонкими НЕРРА-фільтрами з 10 кратним обміном повітря забезпечують найвищий рівень стерильності. Це єдина операційна в Україні, стіни якої вкриті безшовним антисептичним та антибактерицидним матеріалом «CORIAN» (Бельгія).

Лікування варикозу методом – ендовенозною лазерної коагуляції (ЕВЛК) мають вагомі переваги:

- високий косметичний ефект (шкіра після операції не змінена);
- лікування амбулаторне, не потребує госпіталізації;
- тривалість операції 50-60 хв, після чого пацієнт іде додому;
- методика дозволяє провести лікування одночасно на обох ногах;
- відсутність больового синдрому;
- лікування проводиться під місцевим знечуленням.

УВАГА! Проведення оперативних втручань варикозно змінених вен, або склеротерапії без попередньої ультразвукової діагностики (УЗД) та УЗД супроводу може призвести до виникнення таких ускладнень для життя: як тромбоз глибоких вен ніг, тромбемболія легеневої артерії та смерті пацієнта.

За словами президента Балтійської асоціації флебологів Улдіса Мауриньша, успіхом в лікуванні варикозної хвороби є вчасно проведена ультразвукова діагностика та за необхідності лазерне лікування!

На ранніх стадіях прояви варикозу незначні, на які рідко пацієнти акцентують увагу. Тому необхідно бути особливо уважним до перших симптомів:

- біль в ногах, відчуття важкості (особливо ввечері, вночі);
- набряки на ногах, які посилюються на вечір, тиснення звичного взуття;
- печіння, судоми;
- свербіж;
- ретикулярний варикоз («судинні зірочки») на ногах.

ВАЖЛИВО! Варикоз ефективніше лікувати на ранніх стадіях. Не чекайте на ускладнення! Вчасно пройдіть профілактичну ультразвукову діагностику (УЗД) Ваших вен!

Бережіть себе та будьте здорові!

Центр хірургії ока проф. Загурського, Відділення судинної хірургії
м. Луцьк, просп. Президента Грушевського, 1
тел. (0332) 77 00 88

phlebology.com.ua

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Варикоз. Лазерне лікування*
18 березень, 2013, 12:46