На Волині хочуть створити Кодекс для водіїв маршруток і таксі

На Волині хочуть створити Кодекс для водіїв маршруток і таксі
Куріння у відкрите вікно марштурки, неформатна музика, подекуди навіть з нецензурними висловами, некоректна поведінка водіїв і словесні перепалки з пасажирами, – все це вже давно увійшло в побут і асоціюється з громадським транспортом.

Спробувати навести лад із культурним та якісним аспектом перевезень пасажирів у маршрутках і таксі взялися у Луцьку, Ковелі, Нововолинську і Володимирі-Волинському, ‒ повідомляють у Волинському Інституті Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив.

Ці пілотні міста випробують на собі Кодекс водія таксі та маршрутного таксі, який буде розроблено й пролобійовано для прийняття міськими радами зазначених міст.

Проект вже набув чималого резонансу серед громадськості Волині і викликав неабияку публічну дискусію навколо проблематики, яку він піднімає, а, зокрема, культури поведінки водіїв таксі маршрутних таксі.

Реалізатори проекту розкажуть, як саме вони збираються впливати на якість пасажирських перевезень в охоплених проектом містах, кого долучатимуть до розробки Кодексу водія та як стимулюватимуть водіїв дотримуватися прописаних у Кодексі положень.

Як на перспективи змін у сфері громадського транспорту реагують пасажири, перевізники та самі водії, – усі охочі зможуть дізнатися під час прес-конференції, до участі в якій запрошено представників кожної зі сторін, яких ці зміни безпосередньо стосуватимуться.

Свою позицію і бачення діяльності для покращення пасажирських перевезень висловлять також депутати Луцької міськради та громадські діячі Волині.

Тож, усі охочі взяти участь у розробці Кодексу запрошуються у коворкінг центр «Репортер» (місто Луцьк, проспект Волі, 27, 4 поверх) 19 березня на 11:00.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
коворкінг центр «Репортер»
А що це таке? Можна українською? І де це, за якою адресою?
Відповісти
Адреса центру написана в статті
місто Луцьк, проспект Волі, 27, 4 поверх
Відповісти
Давно пора им дать понять, что возят не дрова...
Відповісти
Кожен день їзджу маршруткою по 5 раз на дню, і не памятаю шоб шофер курив у вікно чи слухав шансончік. Більше кидаються в очі "некорректні" пасажири ніж водії
Відповісти
Останні новини
На Волині хочуть створити Кодекс для водіїв маршруток і таксі
18 березень, 2013, 14:09