Волиняни місяць мандрували святими місцями Індії. ФОТО

Волиняни місяць мандрували святими місцями Індії. ФОТО
Група волинян-паломників майже місяць провела у Індії, куди вони поїхали, щоб поклонитися тамтешнім святиням та взяти участь у найбільшому релігійному святі.

Як розповіла лучанка Анна Гнатюк, в Індії побували 12 волинян, загалом українська делегація складалася із 14 людей.

Подорож розпочалася 4 лютого, а вже 1 березня мандрівники повернулися в Україну.

«Як для християн Єрусалим чи Ватикан, Індія для тих, хто вивчає ведичну культуру – це священна обитель, де являвся Господь», – пояснює свою любов до Індії Анна Гнатюк.

У цю пору в Індії було 20-28 градусів тепла, розповідає лучанка. Зміну клімату українці переносили легко.

Маршрут мандрівників складався з відвідування головних святих місць та храмів гаудія-вайшнавізму, послідовниками якого і є українські туристи.

«Відомий всьому світу фестиваль «Маха-кумбха мелла», який у цьому році мав особливе значення, став нашою відправною точкою захоплюючої поїздки.

Літаком з Борисполя ми прилетіли у Арабські Емірати, де пересіли на інший літак до Делі, а звідти – до Варанасі, там найняли джип до Праягу. У Аллахабаді (Праяг) ми пробули три дні: приймали омовіння у священних водах Ганги, брали участь у харінамі (спільне оспівування Маха-мантри на вулицях), ранкових церемоніях, танцювали з індусами, куштували смачні вегетаріанські страви, фотографувалися з дивакуватими йогами та відкритими й простими місцевими жителям.

На самому фестивалі ми жили у гарно облаштованих великих наметах. Далі ми поїхали у Джаганнатха Пурі, звідти – в Маяпур, а потім – у Вріндаван. Ці три міста є найважливішими та найочікуванішими для тих, хто знайомий з вченням Чайтань'ї Махапрабху та дитячими іграми Господа Крішни.

Там я ще більше надихнулася на духовне життя, роботою над власними якостями та відносинами з оточуючими. Сподобалось купатися в океані, відвідувати храми на островах Навадвіпи, куди переправлялися на човнах, бешкетувати з мавпами на Говардхані», – розповіла дівчина.

«Подорож до Індії стала для мене поверненням додому, туди, де немає турбот та смутку, гніву, заздрості, лицемірства, туди, де люблять не за щось, а просто так, де переповнюють щирі емоції, радість, спокій, тепло, де хочеться служити усім і кожному, дарувати все найулюбленіше», – додала лучанка-крішнаїтка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Інтіресно.
Відповісти
Харе Крішна!)
Відповісти
Скупенько-скупенько...
Чи далі буде?
Відповісти
Молодцы ребята!!! Это очень классно!
почему у нас люди не могут быть добрыми, отзывчивыми и бескоростными?
Відповісти
Круто їм
Відповісти
Цікаво, але захоплення, здивування взагалі не викликало...
Це далеке, чуже, не знаю, не рідне, аж ніяк не рідне нам.
Подорожувати аби відпочити,пізнати дещо культурне,кулінарне,традиційне так, але не заглтблюватися, адже це не наше, в нас є своє...
Відповісти
А шо ж тобі рідне? Базар, велодоріжки, костел, що там ще?
Відповісти
Когда ребенка крестят без его ведома в два месяца от рождения? Это по-Вашему "СВОЄ"? Мне кажется это не совсем "своє", скорее навязанное "своє". А когда человек в осознанном возрасте принимает решение относительно религии и Бога єто наверное больше "его" чем то, что исторически и традиционно навязано. И если мы живем в Украине - не значит, что ЭТО не может быть нашим.
Відповісти
Ганьба тим, хто зрадив віру батьків!!!
Відповісти
АнтиКрішна,а ви хоча б знаєте,якою була корінна віра у наших предків на цих землях?перш,ніж щось говорити,дізнайтесь з достовірних джерел,а потім говоріть,хто зрадив,а хто ні..Київську Русь хрестили "вогнем і мечем" в 988 році..а що було тут до цього??
Відповісти
недолюди, звірі, варвари, дикуни. Але потім нас хрестили, Алелуййа, і ми стали людьми па образу і падобію божому :))))))))
Відповісти
Тра поважати iншi релiгii i не хамити.
Відповісти
одні цигани. в бухєнвальд усіх
Відповісти
नमस्ते "Подорож до Індії стала для мене поверненням додому, туди, де немає турбот та смутку, гніву, заздрості, лицемірства, туди, де люблять не за щось, а просто так, де переповнюють щирі емоції, радість, спокій, тепло, де хочеться служити усім і кожному, дарувати все найулюбленіше" - сообщения о групповых изнасилованиях европейских туристок и местных молодых женщин на индийских просторах звучат в диссонанс с этой цитатой.
Відповісти
Якесь двояке відчуття виникає, коли бачиш, як іноді в центрі Луцька підскакують під ритмічну музику і співають одні і ті 5-6 слів. Вживу з наркоманами не спілкувався, але чомусь саме це спадає на думку найперше.
А щодо "туди, де немає турбот та смутку, гніву, заздрості, лицемірства, туди, де люблять не за щось, а просто так, де переповнюють щирі емоції, радість, спокій, тепло..."
Всі там будем :))
Відповісти
Как минимум - невежество и недалекость рассказывать о том, что не знаешь.
"...під ритмічну музику і співають одні і ті 5-6 слів. ..." - Вы бы для начала поинтересовались про эти 5-6 слов, их семантику, этимологию, предназначение, а потом тут растекались бы мыслью по древу про наркоманов и прочую чушь. Мало того, Вы еще и с наркоманами не общались, но зато и кришнаидам дали оценку и наркоманам.))) Самому не смешно?
Відповісти
Останні новини
Волиняни місяць мандрували святими місцями Індії. ФОТО
18 березень, 2013, 14:13