У Рожищі визначилися зі схемою велодоріжок

У Рожищі визначилися зі схемою велодоріжок
Під час засідання Рожищенської міської ради одноголосно проголосували за затвердження Концепції розвитку велосипедної інфраструктури у Рожищі.

У Концепції визначили схему велосипедних шляхів через місто й наявність інших елементів велоінфраструктури. Також передбачили їх утворення під час проведення реконструкції, капітального ремонту, розширення вулиць, ‒ повідомляють у прес-службі Волинського Інституту Права.

«Концепція розвитку велоінфраструктури – це інструмент, який дозволяє створювати умови для покращення загальної транспортної інфраструктури та, зокрема, того її компоненту, який стосується велотранспорту. Прийняття цього документу – це перший і надзвичайно важливий етап для розвитку велосипедної інфраструктури, який відкриває чимало можливостей,» ‒ прокоментував актуальність концепції Юрій Моклиця, який працював над розробкою документу.

За його словами, наявність такого стратегічного документу відкриває перед містом додаткові можливості для вдосконалення транспортної інфраструктури і тим самим прискорює шлях до євроінтеграції.

Що ж до конкретно передбачених заходів, то, відповідно до Концепції, до 2020 року у Рожищі планується спростити механізм отримання дозволів на встановлення велосипедних стоянок та інтегрувати схему велосипедних шляхів до загального транспортного планування, планів стратегічного розвитку тощо. З цією метою буде призначено відповідальну за розвиток велоінфраструктури посадову особу.

На черзі розгляд аналогічних документів на сесіях міських рад Ковеля та Нововолинська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пускай сначала придумают что делать с машинами в центре города
Відповісти
Там усюди велотраси. Усі їздять хто як хоче. Головне ями обїхати
Відповісти
Останні новини
У Рожищі визначилися зі схемою велодоріжок
18 березень, 2013, 16:39