Як міліція «пакувала» людей в автозак під Генпрокуратурою. ВІДЕО

Як міліція «пакувала» людей в автозак під Генпрокуратурою. ВІДЕО
Біля Генпрокуратури в Києві під час мирної акції на захист правозахисника Дмитра Гройсмана, якого звинувачують у поширенні порнографії, затримали чотирьох осіб.

Двох із них – адвоката Євгенію Закревську та Ігоря Луценка з «Коаліції за мирний протест» – силоміць запхали в автозак, ще двоє – Михайло Каменєв і Михайло Лебедь ‒ пішли до Печерського районного управління добровільно, ‒ повідомляє ТВі.

Активістів затримали в той момент, коли вони намагалися поінформувати учасників мітингу про те, що біля Генеральної прокуратури заборонено проводити акції. Коли Закревська вигукувала це, її запхали до автозаку та повезли до Печерського райуправління МВС у Києві.

На самій акції активісти були в костюмах і перуках клоунів та тримали плакати «Припиніть цей цирк». Акція, по суті, не розпочалася, її зірвали представники МВС під керівництвом Соцького. Близько десяти представників «Беркуту» застосували грубу силу до мітингувальників.



У понеділок у Вінниці відбувається останнє засідання у так званій «порносправі» Гройсмана. Правозахисникові висунули звинувачення за публікацію в його блозі зображення статуетки чоловіка з фалосом, що лежить на Конституції України. Крім того, Гройсмана звинувачують у поширенні порнографії за розміщене в ЖЖ зображення фалоса поряд із зображенням екс-президента Віктора Ющенка. Також правозахисника звинувачують у тому ж злочині, вчиненому повторно, що передбачає до 7 років позбавлення волі. Крім того, Гройсмана звинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 301 КК України «Розповсюдження предметів, зображень, творів порнографічного характеру». Це звинувачення інкримінують Гройсману за розміщення в його ЖЖ посилання на відеоролик про російських політиків і громадських діячів Віктора Шендеровича, Едуарда Лімонова та Олександра Поткіна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як міліція «пакувала» людей в автозак під Генпрокуратурою. ВІДЕО
18 березень, 2013, 18:27