Владика Михаїл навів докази того, що УПЦ МП підпорядковується Росії. ВІДЕО

Владика Михаїл навів докази того, що УПЦ МП підпорядковується Росії. ВІДЕО
Різниця між Київським і так званим Московським Патріархатами лежить не в релігійній, а в політичній площині.

Про це розповів митрополит Луцький та Волинський Михаїл під час прямого ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на телеканалі "UA:Волинь", - пише "Конкурент".

Зі слів митрополита Михаїла, Київський і Моськовський Патріархати не мають відмінностей у релігійних питаннях. Вони різняться лише своїми позиціями щодо підпорядкування.

"Віра, догми, обряди, біблійне вчення – все одне й те ж саме. І тлумачення його одне й те ж саме. Абсолютно однакове як у Київському, так і в Московському Патріархаті. Є лише різниця в позиції Церкви: Київський Патріархат стоїть на державницьких позиціях, а Московський – на імперських", – зазначив владика.

Тобто представники Київського Патріархату вважають, що в Україні повинен бути свій патріарх – Патріарх Київський, який буде турбуватися про Україну. А в так званому Московському Патріархаті дотримуються думки, що потрібно підпорядковуватися Москві.

"От між нами йде боротьба. Ми переконуємо людей, що свій патріарх повинен бути в Києві, вони переконують людей, що ні – треба кланятися далі Москві. От і вся різниця. В інших питаннях в нас різниці немає", – додав митрополит Михаїл.

Зі слів владики, попри те, що Українська Православна Церква МП заявляє про свою незалежність від Москви, насправді це не так. Митрополит Луцький та Волинський Михаїл навів докази того, що УПЦ МП таки підпорядковується Росії:

- президент Росії нагороджує архієреїв УПЦ МП орденами;
- предстоятель УПЦ МП присутній на Синоді Російської Православної Церкви;
- під час Богослужінь в храмах МП згадують ім'я Московського Патріарха.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Складається враження що Михаїл не має більше ніяких тем для обговорення. Чорний піар це кращий піар тому варто задуматися і змінити теми дискусій. Ніколи стільки не говорили про православну церкву як в наші дні. Краще зверніть увагу на вчення деяких протестантських церков иам просто жах: виманнювання грошей, вчення про приниження і зневагу до представників інших церков....
Відповісти
нема ніяких МП, а є РПЦ....церква кровавого окупанта.
Відповісти
Митрополит Михаїл говорить правду,правдиві розяснення нам, українцям,сьогодні дуже потрібні. Ми живемо в Україні, розмовляємо українською,позиціонуємо себе, як українці, то чому нами повинна керувати московія. А яке майбутнє ми готуємо нашім дітям, ми - вічні раби, і вони, наші діти і онуки, повинні жити вічному рабстві?... Бо в когось велика ностальгія за всім совєтскім
Відповісти
Т.Г.Шевченко. "Не хочу ваших я церков, молитви рабської не треба. ... Бог без попів благословляє молитву щиру."
Відповісти
Люди, вибачте, але що ви верзете:
1). Ніякий він не митрополит Михаїл. Його звати пан Тимофій.
2). Ніякий він не митрополит. Для того щоб мати сан треба Боже Благословіння, яке Господь дає через Свою Святу Церкву Христову. Тимофій є представником самоназваної ніким не визнаної групи громадян з релігійною тематикою. Одяг священника він одягнув незаконно і повинен його зняти, а також побрити бороду.
3). Тимофій нажаль хворіє, оскільки є хронічним алкоголіком і дуже полюбляє пити віскі мінімум літру за день, причому за гроші ті, шо люди кидають в Соборі на пожертву
4). Кому цікава приватна шизофренічно-псевдонаціоналістична думка хронічного алкоголіка дядька Тимофія?
Висновок: дана інформація не заслуговує на увагу читачів.
Відповісти
Останні новини
Владика Михаїл навів докази того, що УПЦ МП підпорядковується Росії. ВІДЕО
04 листопад, 2018, 16:16