На Київщині ‒ повінь. ВІДЕО

На Київщині ‒ повінь. ВІДЕО
Село Пісківка постраждало через підвищення рівня води у місцевій річці.

Залиті також вулиці і городи, а до когось на подвір'я навіть приплив холодильник, - йдеться у сюжеті ТСН.

Тим часом чоловіка і дітей жительки села Ірини Коби велика вода практично взяла у полон. Жінка розповіла, що доводиться перекидати у будинок котлети, бо ні вийти, ні зайти у хату ніхто не може.

Вулиця Гоголя у селі Пісківка нині вкрита льодом. Вісім підтоплених осель врятували березневі морози. Тому рівень води помітно впав. За півстоліття - такої повені тут ще не бачили. Вередувати водойма почала ще в лютому, скаржаться підтоплені. А як потепліє, може позмивати прибудови та завалити фундаменти будинків.

Підтоплені кивають у бік каскаду ставків, які збирають дощ і талий сніг із найближчих полів. Подейкують, ніби хтось відкрив заслінку і безконтрольно скинув воду з греблі. Місцеві депутати це заперечують.

«Не можна спустити воду, тому що шлюзи заварені знизу, а добратися не можливо - там 3,5 метри», - запевняє депутат Пісківської селищної ради Віктор Бонський.

Місяць тому річка Піщанка вже показувала свій норов і намагалася підтопити будинки селян. Місцеві жителі показують зруйнований шлюз третього ставка. Кілька років тому його розпиляли і вивезли на брухт.

А рівень води нема як контролювати. На ремонт греблі місцевому бюджету не вистачає грошей. Допомогу пообіцяли з району та області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Київщині ‒ повінь. ВІДЕО
19 березень, 2013, 08:21