На Волині встановили «благодійний» рекорд

На Волині встановили «благодійний» рекорд
Вперше на Волині, та й, мабуть, в Україні, в райцентрі під час благодійного заходу зібрали 60 тисяч гривень.

За словами ведучого заходу, головного редактора журналу «Вісник благодійництва» Руслана Краплича, це рекорд для райцентру. Він також зазначив, що в жодному селищі Волинської області та й навіть у всій західній Україні не проводилися доброчинні акції подібного масштабу, - повідомили у прес-службі Волинської обласної ради.

До 150 турійчан зібралося на доброчинний бенкет, кожен з яких при вході зробив пожертву обсягом 200 гривень. Серед запрошених були депутати, які представляють Турійщину на всіх рівнях, працівники районних установ та організацій, підприємці району, керівництво та завідуючі відділень місцевої лікарні, працівники Ягодинської митниці, голови сільськогосподарських виробничих кооперативів.

Під час вітального виступу депутат обласної ради Роман Микитюк подякував усім, хто долучився до благородної справи й пообіцяв, що робитиме все можливе, аби через п’ять років Турійська районна лікарня стала однією з кращих в області.

Голова РДА Олександр Олександрович зазначив, що в районі є чимало благодійників. Завдяки їх допомозі та розумінню, а також консолідації громади за останній час зроблено низку добрих справ. Зокрема, придбано автомобіль швидкої допомоги й дороговартісне обладнання до нього.

Говорилося також про реконструкцію та ремонт дитячої музичної школи, задля чого у Турійську два роки тому був вперше проведений благодійний бенкет, на якому зібрано більш ніж 30 тисяч гривень. Ідея провести вдруге такий захід, виникла у зв’язку із необхідністю залучити кошти на оплату ремонтних робіт, які проводитимуться у дитячому відділенні, – зазначила очільниця райради Ольга Черен.

Перед початком благодійного аукціону напутні слова та благословення на добру справу дали декан Турійщини Миколай Даньків і благочинний Турійської округи Віталій Дуда.

Під час бенкету запрошені активно міняли благодійні пожертви на лотерейні квитки й змагалися за лоти, значно піднімаючи ставки. Жодний лот не залишився без власника. Так, благодійники придбали три копчені рибини, хату старожитностей, різьблену ікону «Таємна вечеря», репродукцію картини «Запорожці пишуть листа турецькому султану», картину-оргигінал художника І. Збиральського, запечене порося та інші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Представляю Турийск, "благодійний бенкет", что там было потом и начинает подташнивать.
Відповісти
Останні новини
На Волині встановили «благодійний» рекорд
19 березень, 2013, 09:06