«Асвабаждєніє» надто дорого коштувало українцям, – Лапін про святкування річниці визволення Києва від нацистів

«Асвабаждєніє» надто дорого коштувало українцям, – Лапін про святкування річниці визволення Києва від нацистів
Цього дня, 6 листопада відзначається 75-а річниця визволення Києва від нацистів.

Таке «асвабаждєніє» надто дорого коштувало і Києву, і киянам, і Україні загалом, - про це написав у своєму блозі на Цензор.Нет народний депутат Ігор Лапін.

Він зазначив, що окупація російською імперією коштувала Україні і українцям набагато дорожче за будь-чию іншу військову присутність. За винятком хіба що історичних попередників Московії – Орди.

Ігор Лапін вважає, що зважаючи на кількість жертв і втрат, цілковито некоректно взагалі застосовувати термін «звільнення» щодо будь-яких дій радянської армії на наших теренах.

«Асвабадітєлі жорстоко мстились всім місцевим мешканцям, незважаючи на вік і стать, просто за сам факт перебування під контролем не московської армії. А коли дійсно звільняють – звільненим точно не мстяться. Не розстрілюють, не засилають на Сибіри, не позбавляють роботи, не забороняють навчатись. Тому, це з жодної точки зору не може трактуватись як «звільнення». Це просто завоювання теренів України іншою армією», - йдеться у дописі.

Нардеп наголошує на факт, що до лав радянської армії під страхом розстрілу, заслання, репресій й страху загнали мільйони українців, в жоден спосіб не робить окупаційну армію загарбника «визволителями».

На його переконання, дуже непродуманий крок – державне «святкування» події з настільки негативними наслідками для українців і Україні.

«В нас своя історія, свої інтереси, нас мають цікавити не чиїсь територіальні «здобутки» нашим коштом, а наша трагедія і наші втрати від цих «здобутків» і «звільнення», - резюмував Ігор Лапін.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Асвабаждєніє» надто дорого коштувало українцям, – Лапін про святкування річниці визволення Києва від нацистів
06 листопад, 2018, 20:19