«Потрібно обмежити права громадян інших країн, які мають український паспорт також», – Ігор Лапін

«Потрібно обмежити права громадян інших країн, які мають український паспорт також», – Ігор Лапін
У Верховній Раді зареєстровано проект закону № 9266 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо реалізації виборчого права громадян, який стосується реалізації виборчого права для українських громадян.

Народний депутат Ігор Лапін, який є співініціатором законопроекту, переконаний, що потрібно обмежити виборчі права громадян, які мають паспорт іншої держави, - пише ВАР.

Про це він заявив під час брифінгу, який відбувся у четвер, 8 листопада, у Верховній Раді.

«Національна безпека полягає не лише на теренах окопів, і не лише у місцях безпосередніх боєзіткнень з нашим ворогом. Я знаю, що на сьогоднішній день Росія робить великі ставки на вибори в Україні для того щоб завести під будь-яким «соусом» своїх агентів і свою «п’яту колону». Тому, ідея законопроекту №9266 – не втручаючись в зміни до Конституції, не обмежуючи ні в якому разі права громадян України, обмежити у виборчому праві громадян інших держав, які мають і наш паспорт також», – сказав народний депутат.

Ігор Лапін пояснив, що аби не допустити маніпуляцій та не допустити впливу громадян інших держав на українське виборче законодавство і на волевиявлення українських громадян, перш зав все потрібно обмежити як право обирати так, і право бути обраним до депутатського корпусу всіх рівнів

«Ще раз наголошую – ми в жодному разі не змінюємо Конституцію і не обмежуємо конституційні права громадян України. Ми хочемо обмежити виборче право громадян інших країн, які окрім того, мають і паспорт України», – підсумував парламентар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А закон-то існує!
Подвійне громадянство в нас заборонено
І громадянам інших держав (теоретично) прохід в органи влади закритий.
Тільки от перевіряти чи не став громадянин України ще громадянином іншої держави, як і впливати на таких громадян по закону ніззя
А вирішується просто - підписати з іншими державами угоду, що унеможливлює такі рухи.
Відповісти
Останні новини
«Потрібно обмежити права громадян інших країн, які мають український паспорт також», – Ігор Лапін
08 листопад, 2018, 17:01