Луцькі підприємці можуть залишитися без землі

Луцькі підприємці можуть залишитися без землі
У Луцьку припинять надавати земельні ділянки для підприємницької діяльності, якщо до початку 2013 року міська рада не розробить містобудівну документацію.

Про це 20 січня під час засідання постійної депутатської комісії з питань архітектури та містобудування повідомив головний архітектор Луцька Юрій Казмірук.

Він зазначив, що всі міста України повинні були до 1 січня 2012 року розробити містобудівну документацію. А саме - генеральний план, схему зонування міста і детальний план території, тобто, розміщення тимчасових споруд та рекламних носіїв. Згодом кінцевий термін розробки документів перенесли до початку 2013 року.

У разі, якщо таких схем не буде, міська рада не матиме права надавати землю для заняття підприємництвом. Схеми, які необхідно розробити, повинні визначити конкретні місця розміщення торговельних чи рекламних об’єктів у відповідності до архітектурних, земельних, санітарних, екологічних і протипожежних норм.

Для розробки схеми розташування тимчасових об’єктів потрібно 150 тисяч гривень, а рекламних носіїв – 60 тисяч гривень. Зі слів Казмірука, існування таких документів спростить погоджувальні процедури для підприємців. У разі, якщо їх не буде – в місті настане «колапс».

«Були мої настійливі нагадування про кошти. Я маю право лише просити. Але сьогоднішня резолюція: «Прошу Казмірука зайнятися роботою, а не писаниною на одну і ту ж саму тему». Я п’ять разів в двері стукав і постійно домагаюся тих коштів», - коментує Юрій Казмірук свою переписку з бюджетною комісією і міським головою Миколою Романюком щодо фінансування проектів.

Розробка конкретних схем розміщення торгових місць на думку архітектора збільшить конкуренцію між підприємцями і унеможливить корупційні схеми. Вона також зможе визначити вигляд торгівельних палаток. Як приклад Казмірук навів Львів, де різдвяні торгівельні палатки в центрі мали єдиний вигляд. У Луцьку ж стояло лише кілька брезентових.

«У мене виникають думки, що комусь така ситуація потрібна,аби така ситуація управлялася в ручному режимі, аби вирвати собі якийсь шматочок землі, коли немає чіткої схеми і правил гри», - прокоментував голова комісії Олександр Семенюк.

Відтак, комісія вирішила підтримати архітектора та рекомендувати міському голові Миколі Романюку передбачити бюджетні асигнування на розробку внутрішніх схем розміщення торгових споруд і рекламних носіїв. А також звернулася до бюджетної комісії міськради з проханням підтримати це рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: земля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі підприємці можуть залишитися без землі
20 січень, 2012, 17:47