Як доглядати за ламінатом*

Як доглядати за ламінатом*
Ламінована підлога робить будинок красивішим. Але важливо знати, як правильно піклуватися про неї. Недотримання умов експлуатації може призвести до того, що покриття втратить первинний зовнішній вигляд, деформується і потребуватиме заміни. Високоякісні покриття для підлоги в ПолMALL мають підвищену стійкість до різних негативних впливів. Але правильний догляд все одно дуже важливий. Дізнайтеся, що саме негативно позначається на стані підлоги.

Що шкодить ламінату?

Наступні фактори найбільш негативно позначаються на стані ламінованого покриття для підлоги:
• Вода. Щоб очистити брудну підлогу, вам потрібна вода. Проблема з ламінованою підлогою полягає в тому, що при занадто великій кількості рідини вона проникає в стики між панелями. Для більшості приміщень зазвичай досить прибирання за допомогою пилососа або віника. Вологою ганчіркою можна протерти окремі забруднені ділянки.
• Рослини. Якщо горщик, ваза або відро стоять на підлозі, вони можуть стати причиною її деформації і забруднення. Слідкуйте за тим, щоб з горщиків не висипалася земля і не виливалася вода. Якщо в будинку є маленькі діти або тварини, краще не ставити декоративні рослини на ламінат. Перемістіть їх на більш високу поверхню.
• Неправильно підібрані засоби для чищення. Багато з них можуть погіршити стан підлоги. Це особливо актуально, якщо ви використовуєте занадто багато рідини. Обов'язково дотримуйтесь інструкцій виробника. Для видалення багатьох забруднень цілком достатньо невеликої кількості миючого засобу і води. Будь-який засіб потрібно спочатку спробувати на малопомітній ділянці підлоги.
• Пилосос і віник. Підлоги з ламінату необхідно часто підмітати або пилососити. Але неправильне використання віника і пилососа можуть завдати ще більше шкоди, ніж бруд. Щоб уникнути появи подряпин, використовуйте для підмітання швабру з мікрофібри. Щітку пилососа обертайте м'якою тканиною.
• Меблі. Рухаючи їх по підлозі, ви залишаєте подряпини. Рекомендується прикріплювати до ніжок диванів, крісел і інших предметів м'які накладки. Якщо потрібно відсунути меблі, намагайтеся піднімати їх, а не тягнути по ламінату.
• Тварини. Від тарілок, з яких їдять ваші домашні улюбленці, залишаються плями і бруд на підлозі, а самі тварини дряпають ламінат кігтями. Тож годуйте вихованця в спеціально відведеному місці і використовуйте водонепроникну підкладку під тарілки.
• Сонячні промені. Покриття може бліднути в тих місцях, де на нього постійно впливає сонячне світло. Щоб розсіяти його, використовуйте штори або жалюзі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ламінат
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як доглядати за ламінатом*
14 листопад, 2015, 15:05