Види лазерів для виведення татуювань*

Види лазерів для виведення татуювань*
При нанесенні татуювання чорнила проникають в середній шар дерми. Тому видалити їх доволі складно. Промінь лазера повинен проникати під шкіру, не руйнуючи її, але «випалюючи» чорнила. Сучасна техніка, така як yag лазер, цілком відповідає цим вимогам. Як правило, після кількох процедур малюнок стає майже непомітним. Для цієї процедури в косметології використовують різні види лазерів.

Nd:YAG-лазер

Твердотільний лазер з довжиною хвилі 532 нм або 1064 нм. Перший варіант добре підходить для видалення червоного, жовтого, оранжевого пігменту. Другий варіант застосовується для руйнування чорних і синіх чорнил. Це робить обладнання більш універсальним. При перемиканні режимів роботи одні пігменти можуть бути видалені, а інші лишатимуться цілими.

Александритовий лазер

Довжина хвилі - 755 нм. Ефективний при видаленні чорних і синіх пігментів. Також дозволяє усувати зелені чорнила, які в косметології вважаються проблемними. Їх доволі важко зруйнувати під впливом концентрованого світлового променя.

Рубіновий лазер

Цей тип обладнання вже вважається дещо застарілим, однак все ще широко застосовується в косметології. Найкращі результати воно демонструє при видаленні синього і чорного пігменту. В порівнянні з іншими видами лазерів, застосування рубінового частіше супроводжується виникненням побічних ефектів, таких як рубцювання та гіперпігментація.

Для видалення різнокольорових татуювань потрібно використовувати хвилі різної довжини. Тому для потреб сучасної косметології виготовляються Q-switched лазери. Вони дозволяють швидко перемикати довжину хвиль і роблять процес видалення тату більш ефективним.
Сучасні дослідження також фокусуються на нових пікосекундних лазерах. Перший зразок такого обладнання на александритовому кристалі було представлено у 2013 році. Головна його особливість – дуже короткі імпульси. Вони дозволяють зменшити кількість рубців після процедури.

Методи видалення татуювань

Сьогодні для видалення тату найчастіше застосовуються 3 описані вище види лазерів: рубіновий, александритовий і Nd:YAG. Але існують і різні варіанти їхнього застосування:
• Абляція. Промінь розігріває поверхневий шар шкіри. З часом він відпадає разом з чорнилами. Цей варіант застосовується, якщо фарба не проникла глибоко під шкіру.
• Фототермоліз. Лазер не впливає на шкіру. Теплова енергія поглинається лише чорнилами. Саме за таким принципом працює описане в цій статті обладнання. Це дозволяє зробити процедуру менш травматичною.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: лазер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Два роки тому мені зробили невдале татуювання. Тепер задумуюсь, щоб його виддалили. Шукав методи, як найкраще від нього позбутися. Тепер знаю що yag лазер краще руйнує чорнила.
Хотів дізнатися скільки процедур треба робити?
Відповісти
Цікава стаття.
Ніколи особливо не захоплювався татуюваннями, але декілька років тому наніс невелике тату, так би мовити за компанію. А ось недавно видалив. І саме за допомогою рубінового лазера. Тату було звичайне синє, тому видалили досьть якісно.
Відповісти
Цікава стаття.
Ніколи особливо не захоплювався татуюваннями, але декілька років тому наніс невелике тату, так би мовити за компанію. А ось недавно видалив. І саме за допомогою рубінового лазера. Тату було звичайне синє, тому видалили досьть якісно.
Відповісти
А с кожей как будет? Просто у меня тату прямо на лице ближе к шее и я очень волнуюсь. Но эту ошибку молодости хочу все таки вывести.
Відповісти
Як же я вдячний тому хто придумав такий лазер, пару років назад по дурості зробив татуювання, після пошкодував, але вивести ніяк не міг. До цього часу, саме таким лазерним апаратом мені і виводили тату. Крута штука!)
Відповісти
В мене було тату яке я зробила коли була дівчиною .Тоді тату були не які і с мвіком воно стало зовсім не приглядне Вирішила видаліти .Прошла декілька прощедур і тепер все від тату незалишилось сліду .
Відповісти
Згодна на всі сто відсотків, цей апарат дійсно приголомшливий. А в наш час, в світі технологій дуже востребователен. Добре що можна вивести дурості молодості. Респект компанії !!!
Відповісти
Збиралась видаляти тату за допомогою рубінового лазеру. Але бачу, що є більш сучасні прилади. Потрібно буде пошукати чи є у нашому місті солони з Nd:YAG-лазер. Татушка у мене різнокольорова, напевне саме Nd:YAG-лазер мені і підійде.
Відповісти
Добре, що виробництво нових моделей лазерів для виведення татуювань не стоїть на місці. Але на мій погляд краще татуювання взагалі не робити.
Відповісти
Останні новини
Види лазерів для виведення татуювань*
14 листопад, 2015, 15:07
Як доглядати за ламінатом*
14 листопад, 2015, 15:05