Як поводитися в барбершопі? Секрети етикету*

Як поводитися в барбершопі? Секрети етикету*
Знання правильного «барбершопного» етикету допомагає сподобатися майстру, справити гарне враження й завести нові цікаві знайомства. Як полегшити барберу роботу і стати його улюбленим клієнтом? Якщо ви хочете зробити справжню чоловічу стрижку у Львові, наші поради можуть бути вельми корисними.

Сидіть спокійно

Одна з найбільших проблем барбера – непосидючі клієнти. Вони постійно різко рухаються, тим самим ризикуючи зіпсувати стрижку і навіть отримати травму. Якщо хочете взяти в руку телефон, чхнути чи потягтися, попередьте майстра.

Приходьте вчасно

Будьте пунктуальними. Якщо запізнюєтеся, зателефонуйте майстру і попередьте про це. Інакше він буде змушений продовжити робочий день або поспішати, працюючи з іншими клієнтами.

Приходити перед закриттям закладу – теж не найкраща ідея. Робота з волоссям потребує доволі тривалого часу. Клієнти, які приходять в останню хвилину, часто зіштовхуються з втомленим і роздратованим майстром. Можливо, саме сьогодні він хотів раніше піти додому, а тепер змушений буде ще й затриматися.

Слідкуйте за гігієною

Перед візитом до барбера потрібно прийняти душ, почистити зуби і в цілому привести себе до ладу. Просто помити голову недостатньо. А деякі люди не роблять навіть цього. Це справжній жах для майстра. Професіонал помиє вам голову і зробить гарну зачіску. Але враження від такого клієнта точно не будуть позитивними.

Вимкніть телефон

Важливо спілкуватися з майстром і допомогти йому працювати зосереджено. Це важко зробити, якщо постійно дзвонить телефон. Вам доведеться постійно рухати руками й головою, розмовляючи по ньому. Ці рухи заважатимуть барберу виконувати свою роботу. Навряд чи ви не зможете обійтися без телефону протягом 30 хвилин.

Будьте чемні

Барбер – це не ваш слуга. Поводьтеся з ним, як з кваліфікованим майстром, який заслуговує на повагу з боку клієнта. Не потрібно демонструвати зверхність, грубість. Лаятися у пристойному закладі також не рекомендується. Врешті-решт, вам можуть вказати на двері з поваги до інших клієнтів.

Не бійтеся розмовляти з барбером. Зазвичай вони люблять побалакати, особливо якщо клієнтів у цей день мало. Не потрібно бути надокучливими. Але вперта мовчанка виглядає трохи дивно. Варто з’ясувати спільні інтереси, щоб знати, про що розмовляти при наступному візиті.

Чайові лишаються на ваш розсуд. в багатьох закладах люди лишають близько 10-15% від вартості послуг як винагороду майстру. Але робити це варто лише тоді, якщо барбер дійсно добре виконує свою роботу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: барбер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.