Сонячна електростанція – скільки місця необхідно для її розташування?*

Сонячна електростанція – скільки місця необхідно для її розташування?*
Протягом останнього десятиліття в Україні все більше популярними стають сонячні батареї. Їх активно використовують в якості альтернативного джерела енергії. Причому сьогодні можна зустріти їх і на території великих підприємств, і на приватних садибах. Крім того, сьогодні все частіше в різні галузі народного господарства активно прилучаються інвестиції, щоб мати змогу побудувати потужні сонячні електростанції.

Як визначити площу, необхідну для розташування сонячних батарей?

Коли мова йде про встановлення настільки потужної станції, то перше питання, яке виникає – це необхідна площа під все підприємство. І відповідь на це питання можна дати тільки після детального аналізу проекту та врахування всіх факторів, з чим може допомогти компанія Гранд Оверон, яка спеціалізується на альтеративних джерелах енергії.

Насамперед, площа майбутньої електростанції залежить від максимальної потужності, на яку вона буде розрахована. Потужність, в свою чергу, залежить від кількості батарей.

Щоб отримати станцію загальною потужністю в 20кВт, необхідно встановити 80 батарей, потужність кожної складатиме 250 Вт. Підрахувати необхідну площу зовсім не складно, так як площа одного модуля складає 1,6 м2, тобто знадобиться всього 128 м2. Крім того, важливо врахувати і відстань між блоками, так як занадто близько один від одного їх встановлювати не можна.

Як правильно вибрати місце для майбутньої сонячної електростанції?

Коли правильно визначена площа, необхідна для електростанції, то наступним питанням буде правильне місце розташування. Варто розуміти, що для ефективної роботи системи не досить мати лише необхідну площу. Важливу роль відіграють також деякі фактори:

• місце розташування;
• метод кріплення панелей;
• кут нахилу обладнання;
• просторова орієнтація панелей.

Коли мова йде про влаштування сонячної батареї для приватного користування, то найчастіше таке обладнання встановлюють на даху. Є два варіанти – на похилому даху та на пласкому. Похилий дах – це вже забезпечений певний ухил до горизонту, тому і затемнення панелей практично виключено. І цей випадок вважається найбільш доцільним – встановлювати систему на такому даху.

Для великих підприємств місце розташування сонячної електростанції можуть вибирати між пласким дахом та окремо виділеною площею на землі. Коли мова йде про дах, то батареї встановлюються з кутом нахилу до 15 градусів. Тут важливо розуміти, що малий кут нахилу необхідний для того. щоб знизити навантаження на опори, а також не підвищувати парусність будівлі в цілому. Також за допомогою такого підходу можна забезпечити зменшення навантаження від вітру. Це робить встановлення станції більш простим та дешевим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: батарея
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сонячна електростанція – скільки місця необхідно для її розташування?*
14 листопад, 2015, 15:35