У Луцьку пікетували головного лісника Волині. ФОТО

У Луцьку пікетували головного лісника Волині. ФОТО
У День Землі, 20 березня, активісти чотирьох опозиційних партій влаштували пікет під стінами обласного управління лісового і мисливського господарства, що на проспекті Волі у Луцьку.

Серед учасників акції - активісти обласних осередків «Батьківщини», «Свободи», «Фронту Змін» та «УДАРу». Люди скандували: «Банду геть!», «Ні дерибану лісів!» тощо.

Як відомо, у низки громадських активістів є суттєві зауваження до роботи лісового управління та його очільника, депутата Волинської облради Богдана Колісника, котрий очолює управління із 2005 року.

Невдоволені активісти зменшенням кількості рідкісних червонокнижних тварин (зокрема зубрів), дерибаном мисливських угідь. Вони також виступають за прискорення створення Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», за прозорість у сфері деревообробки та продажу деревини.


Мітингувальники вважають, що Колісник – корупціонер, роками будує на лісі власний сімейний бізнес. Тому управління має очолити хтось інший. Тим паче, що Колісник уже пенсійного віку. Як відомо, йому 60 років.

За словами депутата Волинської облради Ігоря Гузя («Фронт Змін»), серед інших «гріхів» Колісника – знищення комунального підприємства «Волиньоблагроліс».

«Я як депутат обласної ради стурбований тим бєспрєдєлом і бандитизмом, який розвів пан Колісник… Вражає хамство Колісника. Він при мені погрожував двом депутатам обласної ради – Анатолію Грицюку і Валентині Бліновій. А мені обіцяв скрутити голову. Це його слова. Не може чиновник такого рівня звертатися так до людей, тим більше до депутатів», – заявив Гузь.

Також він розповів, що на Волині існує проблема не тільки зі зменшення кількості зубрів. Незаконно відстрілюють навіть лосів, стверджує депутат. Так, у Старовижівському районі невідомо куди зникло близько 70 лосів.

«Оці розподіли мисливських угідь закінчаться тим, що гектари лісу обгородять сіткою, і ми не матимемо до них доступу», – впевнений депутат Луцької міської ради Юрій Вега («Свобода»).

А депутат Луцької міськради Павло Данильчук («Фронт Змін») розповів, що сам часто буває у волинських лісах і на власні очі бачив, як незаконно знищують деревину.

«Колісник і його сім’я роками на волинських лісах будує свій бізнес, нищить національне багатство. Це корупціонер, його прикривають. Діє налагоджена схема відкатів… Ми слідкуємо за вами, пане Колісник! Ця влада зміниться. І ми згадаємо вам потім про те, що ви накрали», – виголосив Данильчук.

До присутніх звернувся також колишній головний спеціаліст відділу лісового господарства Віталій Жабчук, якого несправедливо звільнили з управління. І хоча суд уже двічі доводив незаконність звільнення, чоловік все одно не може поновитися на посаді.

«Я прошу громаду Волині, лісівників гуртуватися. Нам треба спільно звернутися до правоохоронних органів. Вони повинні розібратися, хто такий Колісник і що він творить», – зауважив він.

Також Віталій Жабчук розповів, що один зубр вартує 170 тисяч гривень. На його думку, Волинь втратила через «незаконні діяння Колісника із зубрами» 2 мільйони гривень.

Учасники акції протесту сформулювали до Богдана Колісника шість вимог, які озвучив депутат Луцької міської ради, один із організаторів мітингу Сергій Григоренко («Батьківщина»):

«Перше: створити діючу незалежну громадську раду при управлінні, яка б реально контролювали його дії. Ввести до складу ради учасників робочої групи, уповноважених учасниками мітингу. Друге: припинити чинити перешкоди при створенні Ківерцівського національного парку і загалом при розширенні природно-заповідного фонду в області. Третє: зробити реальні кроки для збереження волинської популяції зубрів, розпочати виконання регіональної програми відтворення цієї рідкісної червонокнижної тварини. Забезпечити обов’язкову участь представників громадськості та журналістів при проведенні обліків зубрів з метою уникнення фальсифікацій. Четверте: припинити зазіхання на угіддя Українського товариства мисливців і рибалок. П’яте: припинити масову, непрозору роздачу мисливських угідь маловідомим приватним фірмам. Шосте: навести лад у сфері деревообробки на Волині, забезпечити прозорість цього процесу».

Заступник начальника управління Сергій Шеремета назвав мітинг надто емоційним і запропонував зайти кільком представникам активістів в управління й висловити свої претензії власне Богдану Коліснику. І додав: саме у цей час в управлінні під керівництвом Колісника триває нарада з директорами лісогосподарських підприємств, головні лісники тощо.

Богдан Колісник прийняв людей привітно і запевнив, що готовий обговорити всі претензії.

«Лісівники були, є і будуть завжди відкриті й прозорі для засобів масової інформації і громадськості», – сказав він.

Зійшлися на тому, що вимоги мітингувальників в управлінні уважно розглянуть, а вже потому зустрінуться з активістами за «круглим столом». А депутату Сергію Григоренку Колісник вручив стратегію розведення зубрів на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 43
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скоро будем без лісу замість нього пеньки і олігархи від лісової мафії
Відповісти
Дешевий піар...
Відповісти
Чий піар?
Відповісти
О, погляньте на фото у чорних окулярах власник Волиньпосту в шапці білій. Тепер зрозуміла заангажованість цього видання
Відповісти
А ще Аверса, ZIK, Волинські новини, Волинь, Під Прицілом, Четверта влада та інші всі заангажовані
Відповісти
Вега, Григоренко, Гузь... А хто четвертий на фото з п. Колісником...
Відповісти
Що в лісі здохло??? САМОГО Колісника, якого не змогла посунути навіть помаранчева влада, взялися пікетувати? Невже це перша ластівка, яка свідчить про те, що цього МЕГАКОРУПЦІОНЕРА попруть? (мої б слова та Богу в вуха)
Відповісти
А хто ото з рогами на голові,на передостанньому фото?
То не той,хто грибників із переслідувачами попутав?
Відповісти
Цікаво, а зубрів і лосів сам Гузь у лісі рахував? чи може на мітингу недорахувався. Треба зменшувати ту популяцію "критиканів", "крикунів" і "нероб". Які лише провокують і нищать усе на своєму шляху.
Відповісти
Так геть нероб беремо сокири і йдемо рухати ліс для Колісника
Де прокурор Парака? Куди Він дивиться? Зачухається коли цей пікет встане під Генеральною прокуратурою?
Відповісти
А це ідея
Відповісти
такого "керовника" як колісник і синочки давно потрібно відправити десь у сибір.Люди добрі ви би бачили що у нас залишилось від лісу- одні пеньочки (гектарами), це жах!!!
Відповісти
А цікаво, які претензії до лісівників має власник Волиньпосту, що він разом з тими неробами-депутатами пікетує Колісника і бере участь в тому цирку?
Відповісти
Ви подивіться, хто прийшов на мітинг. Одні нероби і сексоти. Час мітингів вичерпав себе. Он, колишні мітингарі ходять, оратори -самоучки (Грицюк, Банада, Кожевніков і т.д.), в дружин гривню на проїзд просять. Те ж саме чекає сьогоднішніх лжеполітиків.
Відповісти
Яка різниця хто прийшов на мітинг. Важливо що прийшли. Тільки шкода що недостатньо радикально відстоюють наші ліси. Бо ця банда шо заправляє лісовим господарством волині дійсно творить жахливі речі. Скоро і нас почне підтоплювати як Карпати.
Відповісти
та скрутіть вже тому гусю голову, григоренку теж можна, розпатякались, растєнія
Відповісти
Поддерживаю всю вашу бендеровскую шушеру нам в копанки и пусть уголек добывают а не захотят мы их быстро
Відповісти
ДАУНБАСОВЕЦЬ - це діагноз!
Відповісти
Да мы порядок навели в этой стране
Відповісти
А ти веселун))))))))))))
Насмішив))))
Відповісти
хлопці!!!Колісник реально забздів!Продовжуйте й далі в такому дусі,бо він про себе возомнив,що він Фідель Кастро!Але ніщо на місці не стоїть!А його стратегія по зубрах чергове очкозамилювання.Нехай спочатку відновить престиж простого лісника,якого він загнав за хмари!А управлінням він керує не з 2005 а з 2000року.ХТО ВІДНОВИТЬ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО НА ВОЛИНІ ЗНИЩЕНЕ ДО ТЛА КОЛІСНИКОМ!!!
Відповісти
Саме банальне у цій ситуації - що пан Данілін його і прикриває.
Недокопаєшся!!! Хоча вже не одне досудове розслідування є по Коліснику, але ж де ж його дістати!!
Куди ж лише обласна прокуратура дивиться???? Невже їй невидно всіх явних порушень закону Колісника?? Або, ж пан обл.прокурор в одній упряжці??!!
Відповісти
Головне все зняти на фото і відео для звіту і попозувати перед "своїми" "журналістами" і акція вдалася! Привіт ГуСю!:)
Відповісти
Григоренку дали стратегію розведення зубрів у Росії. Щоб він повчився хто і за що має відповідати, як працювати і чим займатися. А ін бадака навіть не проситав правильно заголовок талмуда. Воно йому на... не потрібно, головне аби його дружбани відкатики дали. А Гузь так розпинається, що пенсіонерам треба на пенсію, а сам у такому віці, що пора б було на роботу влаштуватися. А то ж не буде з чого на песію іти.
Відповісти
Найпереконливіші обличя всетаки в справжніх любителів природи-Алєксєєва і Магеровського.
Відповісти
Гусь style!:)
Відповісти
Ігоре, схаменися!. Невже ж ти настільки вичерпав себе, що йдеш у хвості Григоренка? Невже ж ти такий нетямущий, що не можеш поцікавитися сторонньою експертною думкою щодо утримання лісів і тим більше розведенням там зубрів? Як ти можеш підтриувати цього неробу і пліткаря Григоренка, який взагалі не тямит у природі, а переслідує власні інтерси. Ти ж зі своєю командою йому потакаєш. Йдучи в парламент, ти опускаєшся до таких ницих предстваників. А ти запитав, що він зробив як депутат міськради? Чи він потурбувався хоча б про те, що хоч десь сніг прибрали. Так і згадуються Шевченкові рядки: "Доборолась Україна до самого краю, гірше ляха свої люди її розпинають". Колісник - не святий, як і всі ми, і ти в тому числі. Ну скинете ви його. І що? Кого на його місце?! Григоренка, цього трутня, чи москаля Комарова?! А може, і ти мітиш на цю посаду. Ти стаєш повним розчаруванням. Схаменися! Мені тебе шкода.
Відповісти
згідний. Ігор, не розчаровуй. Де ти і де григоренко і комаров(((( Не спіши пікетувати усіх без розбору)))
Відповісти
Захотів Гусь енд компані заспівати лебедину пісню- а вийшло тільки "Пу-у-ук!"
Відповісти
Мочити йоготреба:-)без його резолюции и отката нихтонеможе видправити лис за кордон! И тендера на пидставних фирмах виграють.

Відповісти
чуваки!Якщо Колісник перед Столяром закриває ворота з Звірівського лісу,то хто ми для нього-прості люди.А Столяр його в 2005році реально відмазав від помаранчевих.Отака дяка вам Василь Андрійович,а в Бориса Петровича ще всі Колісникові"дякую" попереду!Є над чим замислитись пане губернаторе!
Відповісти
Син Зеник дармоед!
Відповісти
та ви задрали вже з обсиранням чиновників. краще подумайте про те, що у випадку передачі лісових господарств у приватну власність, то вже ні зубрів, ні лосів, ні будь-який інших тварин не залишиться. звісно, кожен піариться як може, але головна мета мітингу була таки захистити нашу волинську природу від повного знищення. а сидіти тупо перед монітором і п*здіти всяку х*ню кожен може.

P.S. перепрошую за нецензурщину =)
Відповісти
А хто перед Столяром ворота закривав. Може, ти, вус?
Відповісти
повність підтримую Кукусю... проводився мітинг на захист природи, але в коментах всіх і все "обсирають", не вникаючи в суть самого мітингу і для чого люди зібралися... далеко, шановні, ми з вами зайдемо, якщо так реагуватимемо на те, що справді важливо для нашої країни... а ви переходите на особистості, незважаючи на те, що ця тема таки "болюча" і "кричуща" для кожного... так і живемо!
Відповісти
Нероба і "великий трибун" Гузь після вчорашньої григоренківської акції впав ще нижче на 5 щаблів. Занурився в лайно по шию. Стати поруч з Григоренком і алкашами - це ганьба. Гузьонок, для політики всі методи придатні, але не в парі з Григоренком. Запамятай це!
Відповісти
Гузь, йди кудись працювати, заробиш на житло. Ти ж в своїх 30 з гаком років валяєшся по приватних квартирах, як собака. Просись до Колісника, він тебе візьме лісорубом. Будеш в мене сучки в лісі обрубувати. Бо інакше тебе Григоренко виведе на сліпу стежку. Він сам по ній рухається - повільно, але впевнено.
Відповісти
Поїдьте на Волинське Полісся. У села подалі від траси і справді побачите багато вирубаного лісу .А він все йде за бугор. Даже ці тополі, що різали у Луцьку, а казали що для людей їй віддадуть (тільки цікаво хто ще у Луцьке палить грубками), мабуть, може поїхали до Італії. Бо там з них дуже файні меблі виготовляють.
Відповісти
Невдоволені активісти бояться навіть глянути на Колісника. Дивляться один на одного, чи на підлогу
Відповісти
шановні користувачі інтернет видання хочу вас заспокоїти, стримуйтесь трішки в емоціях. а на рахунок Колісника дійсно є питання щодо законності його дій на посаді головного лісничого тільки це питання лише часу, прокуратура вже вивчає деякі матеріали
Відповісти
Дякуємо, що почули!!
Відповісти
Поїдьте на Любешівщену в с. Залізниця там ліс перетворився на пустелю, в наслідок господарування славних лісівників Волиі!
Відповісти
Навіщо так далеко їхати гляньте як "просанітарили" соснові ліси навколо Цумані та порахуйте скільки пилорам у Цумані ,Башликах,Карпилівці ,Мощаниці,Гремячому,та що там говорити коли у багатьох лісників та лісничих є власні пилорами,при таких розкладах сосни біля Цумані скоро не залишиться,і це відбувається також внаслідок господарювання славних лісників Цуманщини!
Відповісти
Останні новини
У Рожищі «кинули» рівнян
20 березень, 2013, 16:20
У Луцьку пікетували головного лісника Волині. ФОТО
20 березень, 2013, 16:14