На Волині збиратимуть гроші для дітей із вадами слуху

На Волині збиратимуть гроші для дітей із вадами слуху
На слухові апарати та дороге медичне обладнання для діагностики та лікування хвороб, пов’язаних із вадами слуху у дітей, закликали зібрати кошти на Волині.

Так, до участі у Всеукраїнській благодійній акції під гаслом «Почуй світ» запрошують волинян представники ВБФ «Серце до серця», ‒ пишуть Волинські новини.

Акція відбуватиметься з 7 до 28 квітня.

Про це повідомили на прес-конференції Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», що відбулася 20 березня у Луцьку, президент фонду Дмитро Струк та регіональний представник у Волинській області Богдан Іщук.

Метою акції є збір грошей для дітей із вадами слуху. За зібрані кошти придбають слухові апарати та дороговартісне медичне обладнання для діагностики та лікування хвороб, пов’язаних із вадами слуху у дітей. Обладнання встановлять у Волинському обласному дитячому територіальному обʼєднанні. Богдан Іщук повідомив, що сьогодні у регіоні мешкають 333 дитини з вадами слуху, а 135 потребують протезування. Вартість одного слухового апарату становить приблизно 3 тисячі гривень.

На Волині до акції залучать понад 1000 волонтерів, які збиратимуть кошти у скриньки в торгових центрах, магазинах, супермаркетах, навчальних закладах та інших установах, а в день фіналу акції ‒ 28 квітня – на вулицях та майданах Луцька та інших міст та районів області. Кожен волонтер матиме бейдж-ідентифікатор, захищений печаткою ВБФ «Серце до серця», та опечатану скриньку, номер якої буде збігатися з номером ідентифікатора. Для найактивніших волонтерів планують провести сплав по Дністру, та євротур із відвідуванням фестивалю «Вудсток» у Польщі.

До участі в акції запросили підприємців та громадські організації. Зокрема, цього року акцію «Серце до серця» підтримують Волинська облдержадміністрація, Луцька міська рада,Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у Луцьку та інших містах та районах області, органи студентського та учнівського самоврядування, ВОМГО «Центр ефективної комунікації», ВОМГО «Студентська рада Волині», ВОГО «Ми плюс», СМГО «Молодіжна платформа», Всеукраїнська ліга КВН «Волинь», засоби масової комунікації та бізнес-структури.

Дмитро Струк розповів, що ВБФ «Серце до серця», починаючи з 2006 року, проводить щорічні акції зі збору коштів для лікування дітей з різними вадами, щороку вибираючи напрям для співпраці з Міністерством охорони здоров’я. Загалом протягом 2007-2012 років на Волині зібрали понад 641 тисячу гривень. Минулого року волиняни зібрали 354 тисячі гривень для дітей, хворих на цукровий діабет. Завдяки цим коштам, дітей забезпечили інсуліном. Наша область посіла третє місце серед регіонів України за сумою зібраних коштів.

До участі в акції під гаслом «Почуй світ» можна зголошуватися на офіційному сайті фонду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині збиратимуть гроші для дітей із вадами слуху
20 березень, 2013, 15:01