Розповіли, якою має бути програма «Безпечне місто». ВІДЕО

Розповіли, якою має бути програма «Безпечне місто». ВІДЕО
«Безпечне місто» – це програма відеофіксації на вулицях міст, яка дозволяє профілактувати правопорушення та збільшує розкриваність злочинів.

За повідомленнями «УНІАН», після запровадження такої програми в Дубаї, поліції вдалося відстежити та затримати 2 739 злочинців за 18 місяців, – пише Конкурент.

Якою ж має бути програма «Безпечне місто» у Луцьку розповіли під час прямого ефіру в ток-шоу «Протилежний погляд. LIVE» 16 листопада.

Система відео спостереження дозволяє відслідковувати скупчення людей та транспорту, виявляти акти вандалізму та правопорушення, розпізнавати осіб та номерні знаки для перевірки у базі підозрюваних осіб, або викрадених автомобілів, підраховувати людей чи об’єкти на заданій території, аналізувати отримані дані та інше.

У Луцьку таку програму розпочали реалізовувати ще у 2015 році. Проект «Безпечне місто» передбачав проведення в місті оптоволокна, встановлення 64 відеокамер зовнішнього спостереження, контроль за діяльністю світлофорів, створення центру адміністрування даних.

Станом на 7 листопада виконано робіт на 4, 3 мільйона гривень. Всього бюджет проекту складає 7, 6 млн грн. Прокладено 24, 5 км кабелів із 45 км потрібних, встановлено 10 камер з 50 та частково облаштовано ситуаційний центр на вулиці Богдана Хмельницького 17.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли, якою має бути програма «Безпечне місто». ВІДЕО
18 листопад, 2018, 19:23