У Луцьку на знесення кіосків і парканів хочуть витратити 2 мільйони

У Луцьку на знесення кіосків і парканів хочуть витратити 2 мільйони
У Луцьку розглянули проект програми впорядкування малих архітектурних форм, тимчасових споруд, металевих та дерев’яних конструкцій на території міста на 2019 рік.

Про це йшлося у середу, 21 листопада, під час засідання виконкому Луцькради.

Директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська розповіла, що проект програми стосуватиметься наведення порядку у місті шляхом демонтажу незаконно встановлених малих архітектурних форм, тимчасових споруд та різноманітних конструкцій (це торгові кіоски, металеві гаражі, дерев’яні сараї, паркани та загорожі, обмежувачі руху автотранспорту тощо). Тож Луцьк й надалі хочуть приводити до ладу таким способом.

Із жовтня 2015 року в Луцьку знесли 1700 тимчасових споруд та конструкцій. Станом на сьогодні є 187 споруд щодо яких ще не ухвалили рішення, 204 конструкції вже вирішили знести.

«У місті багато сараїв, вони займають величезну територію, є занедбаними і покинутими, часто є в аварійному стані. Багато таких є на Козакова. До нас звертаються люди і самі просять, аби ми демонтували об’єкти, особливо ті, в яких є підлітки. Вони шукають місця, де гратися, де ходити», - зауважила Сиротинська.

На виконання програми у бюджеті міста на 2019 рік планують передбачити 2,2 мільйона гривень.

Член виконкому Михайло Щур запропонував демонтовані дерев’яні конструкції відправляти не на сміттєзвалища, а для обігріву помешкань малозахищених верств населення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Черговий дерибан. На БУДІВНИЦТВО треба кошти виділяти! Але нам шо: ламать нє строїть. А незаконно встановлене мають, під загрозою штрафних санкцій, усунути у відведений строк самі власники.
Відповісти