В Україні може подорожчати інтернет

В Україні може подорожчати інтернет
На одному з останніх засідань правління Інтернет Асоціації України (ІнАУ) його члени ухвалили рішення підняти вартість послуг в українській мережі обміну трафіком UA-IX, яка є дочірнім підприємством асоціації.

UA-IX забезпечує зв'язність мереж українських провайдерів і швидкий обмін трафіком між мережами без виходу за кордон, ‒ пише Дело.

Так, щоб забезпечити високу швидкість трафіку по Україні провайдери повинні оплатити підключення до мережі. Відповідно, при підвищенні тарифів можуть піднятися і ціни на послуги інтернет для більшості українських користувачів.

На думку багатьох делегатів зʼїзду, рішення про підвищення цін в мережі UA-IX було прийняте з порушенням процедури і його подальша доля залишається під питанням.

«При голосуванні в ІнАУ рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини присутніх на засіданні правління. Але на засіданні, де було прийнято рішення про підвищення тарифів, були присутні десять людей і тільки п'ять із них проголосувало «за», а пʼять ‒ це не більше половини, це ‒ половина. Таким чином, я приєднуюся до тих, хто вважає, що це рішення було прийняте з істотним порушенням процедури», ‒ пояснив президент президенту компанії Internet Invest Александр Ольшанский.

Крім того, правління ІнАУ не аргументувало необхідність підвищення цін в UA-IX.

«Для підвищення тарифів потрібна вагома причина, наприклад, «нестача грошей», але в правлінні визнають, що грошей достатньо», ‒ зазначив Ольшанський.

Відзначимо, що раніше ціни на послуги UA-IX ніколи не підвищувалися, тому що витрати дочірнього підприємства ІнАУ фактично фіксовані, а кількість учасників мережі стрімко зростає.

На питання, що буде з цим рішенням далі, більшість схиляється до того, що ІнАУ повернеться до розгляду питання підвищення тарифів під час наступного засідання правління, де його або скасують, або приймуть остаточно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай спочатку якість послуг налагодять, а тоді ціни підвищують.
Відповісти
Останні новини
В Україні може подорожчати інтернет
21 березень, 2013, 15:13