Велосипедні доріжки, освітлення і каналізація: як облагороджують туристичну перлину Волині

Велосипедні доріжки, освітлення і каналізація: як облагороджують туристичну перлину Волині
Три села Шацького району – Пульмо, Шацьк, Світязь долучились до проекту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь».

Про це стало відомо під час робочого візиту у Шацький район голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка, - йдеться на сторінці голови Волинської ОДА.

Поїздка відбулася в четвер, 22 листопада.

"Постачання води, каналізування сіл і забезпечення мешканців підводом до каналізації – основні наші завдання. Зараз тривають підготовчі роботи. Ми загнали техніку, направили працівників, закупили матеріали і починаємо працювати. Роботи йтимуть до Нового року", - розповідає керівник фірми-генпідрядника Богдан Москаль.

Паралельно в районі триває реконструкція центрального пляжу озера Світязь. Облаштування розпочалося ще навесні цього року. Обидва об`єкти проінспектував голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

"Це той випадок, коли ти щось задумуєш – і це виконується. Я вже говорив, що наступний відпочинковий сезон буде в абсолютно інших умовах. Третину ми вже зробили. Великим плюсом є облаштування парко-місць та впорядкування руху. Кажуть, що під кінець сезону 2018 року вже на 50% кількість туристів зросла. А наступного року, завдяки покращеній інфраструктурі, є перспективи вдвічі збільшити кількість відпочивальників, - резюмував інспекцію Олександр Савченко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Шацьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Велосипедні доріжки, освітлення і каналізація: як облагороджують туристичну перлину Волині
23 листопад, 2018, 19:18