Луцьк пам'ятає: понад півтисячі небайдужих помолилися за жертв Голодомору. ФОТО

Луцьк пам'ятає: понад півтисячі небайдужих помолилися за жертв Голодомору. ФОТО
У Луцьку відбулися скорботні заходи у День пам'яті жертв Голодомору.

Про це повідомляють Волинські новини.

Більше півтисячі лучан зібралися на Театральному майдані, аби у складі громадської ходи за участю представників влади та духовенства вирушити до Замкової площі.

Панахиду за загиблими очолив луцький і волинський митрополит Михаїл, який після спільної молитви звернувся до всіх присутніх.

«Ми щороку приходимо на цю площу, щоб згадати минуле трагічних сторінок нашої історії. Це Голодомор, це знищення людей, це втрата поняття любові до ближнього. Лише ненависть у серці спонукає людину вбивати собі подібних, і неважливо з якої причини. Це діти Каїна, які й раніше творили подібне з Україною, це ж саме діти Каїна роблять з Україною і сьогодні. 85 років минуло, і було вдосталь уроків історії любові до ближнього, любові до життя, любові до своєї землі… Черговий урок дає нам історія – це вбивча війна християн у ХХІ столітті. І знову ті ж самі дієві особи: агресія Москви, ідеологія знищення України й українці, українська територія як об’єкт захоплення… Де виконання Божих заповідей, де дотримування їх не тільки державними мужами, а й священнослужителями, які благословляють цю загарбницьку війну зі сторони Росії на адресу України? Однак ми не стаємо сьогодні на шлях осудження, ми стаємо на шлях розмірковування», – сказав Михаїл і закликав вибирати з історії повчання, аби якнайшвидше зуміти засвоїти її гіркі уроки.

Згодом містяни пом’янули жертв страшного голоду хвилиною мовчання, після чого в рамках всеукраїнської акції «Запали свічку» виклали лампадками хрест.

Завершилися скорботні заходи виконанням Гімну України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пічально що не добровільно а примусово люди ішли ( 5 хв і люди почали втікати від замку (( краще 100 справжніх небайдужих прийде, а ніж тисяча заставлених. Які ідуть наче як на якесь свято і ведуть себе як бидло...
Відповісти
Впевнені, що небайдужих? А може примусово зібраних з держустанов і навчальних закладів? Штучно це все вже багато років робиться і всі про це знають і штучно проголошують патріотизм :(
Відповісти
Кроме "галичан"этот вопрос никого не волнует....почему?
Відповісти
Останні новини
Луцьк пам'ятає: понад півтисячі небайдужих помолилися за жертв Голодомору. ФОТО
24 листопад, 2018, 17:44