Чиновників хочуть пересадити на вітчизняні авто

Чиновників хочуть пересадити на вітчизняні авто
Уряд України готує низку заходів щодо підтримки вітчизняного автопрому, крім введення мит на імпортні автомобілі.

Про це в четвер, 21 березня, під час засідання круглого столу повідомив директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Мінекономрозвитку Євген Олейников, ‒ пише НБН.

«У програмі активізації економіки на 2013-2014 роках є ряд рішень щодо стимулювання автомобільної галузі. Мова не йде про пільги і преференції, але є реальний шанс створити єдине держзамовлення на автомобілі для потреб держави і розмістити його на українських підприємствах», ‒ заявив Олейников.

За його словами, вже у другому кварталі 2013 року буде визначено потребу держсектора країни в автомобілях різних моделей і класів, а в третьому кварталі їх замовлять в автомобілебудівників. «Це будуть реальні дії держави з підтримки галузі», ‒ зазначив представник Мінекономрозвитку.

«Потрібно підтримати автопром. У короткостроковій перспективі ‒ це дасть позитивний ефект. А ось який ефект буде в середньостроковій перспективі, вже залежить від самої галузі. Якщо поставитися з розумінням і створити привабливі умови для інвесторів, то ми отримаємо і позитивний ефект і в подальшому », ‒ уклав він.

Як повідомлялося, раніше Україна ввела спеціальне мито на імпорт нових легкових автомобілів з обʼємом двигуна 1000-1500 кубічних см обсягом 6,46% і 1500-2200 куб. см ‒ 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай на своїх власних їздять!В кожного чиновника по три машини,як мінімум і то неякі-небудь!А то дай машину,дай шофера,дай пальне,дай халявний сервіс,а потім дірки в бюджеті!
За які такі заслуги,за те що сидять в кабінетах і тільки повітря псують,попукуючи в шкіряний стілець після "скромного"обіду в "мажорному"ресторані,де тарілочка супа коштує 90 грв.Он які вже ряхі понаїдали! Нехай взагалі пішком ходять-гемароя не буде,не в них і не в державі на їх комфортабельне утримання!А якщо їм щось не подобається,то давай до свидания!!!
Відповісти
Останні новини
Чиновників хочуть пересадити на вітчизняні авто
22 березень, 2013, 09:36