Опозиція і комуністи звільнять Азарова?

Опозиція і комуністи звільнять Азарова?
Опозиціонери та комуністи можуть відправити у відставку прем'єр-міністра Миколу Азарова.

Щоправда голосів цих депутатів може й не вистачити для того, щоб звільнити урядовця, - пише Кореспондент з посиланням на видання КоммерсантЪ-Украина.

Газета нагадує, що опозиція зібрала необхідну кількість підписів депутатів для розгляду питання про відповідальність Кабміну і прийняття резолюції про недовіру уряду.

«У нас є підписи 174 депутатів, і ми будемо реєструвати резолюцію про недовіру», - заявив лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк.

При цьому видання пише, що для відставки уряду в опозиції немає достатньої кількості голосів, оскільки у фракціях Батьківщина, Свобода та УДАР - всього 177 депутатів.

«Щоб ухвалити резолюцію, необхідно 226 голосів. Ми сьогодні звернулися до комуністів з пропозицією підтримати опозицію, бо вони неодноразово заявляли про намір відправити уряд у відставку», - заявив заступник глави фракції Батьківщина Сергій Пашинський.

При цьому у фракції Компартії заявили, що готові підтримати резолюцію.

«Ми будемо вимагати звіту (Миколи Азарова), а також голосувати за те, щоб розглянути резолюцію про недовіру», - заявив глава фракції Компартії Петро Симоненко. За його словами, інтереси опозиції і КПУ в питанні відставки уряду тимчасово зійшлися.

«Однак, це ще не означає, що ми підтримали чиюсь пропозицію", - наголосив він.

Але, пише видання, навіть у разі позитивного голосування фракції КПУ (32 депутати) опозиції доведеться шукати 17 голосів серед позафракційних депутатів. Політолог Володимир Фесенко заявив, що ймовірність того, що опозиція зуміє добрати голоси, - 2-3%.

«Сама ситуація з голосуванням про недовіру може лише потріпати нерви, але зіграє на руку Азарову: голосів для відставки не зберуть, а піднімати дане питання можна тільки один раз протягом сесії", - пояснив він у коментарі газеті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Азаров
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.