Тисячі документів про ОУН і УПА ‒ в інтернеті. ВІДЕО

Тисячі документів про ОУН і УПА ‒ в інтернеті. ВІДЕО
Відтепер в інтернеті – 10 тисяч раніше не доступних документів про історію ОУН та УПА.

Проект «Електронний архів визвольного руху» представили Львівський національний університет імені Івана Франка та Центр досліджень визвольного руху, - пише Музейний простір Волині.

Описані електронні копії систематизовані тематично та хронологічно, а сам Е-архів постійно поповнюватиметься. Інтернет-адреса електронного архіву – avr.org.ua.



Електронний архів надалі поповнюватиметься іншими документами, розповідаючи про 20 століття в Україні, структури визвольного руху, політичні репресії та діяльність нацистського та комуністичного тоталітарних режимів.

Історики та волонтери проекту зібрали, систематизували та описали документи, щоб зробити більш зручним доступ для колег та усіх зацікавлених.

Е-архів забезпечить відкритий доступ до історичних джерел, покращить оперативність у роботі з документами. Користувачі мають можливість як переглядати документи на сайті, так і скопіювати електронні копії у форматі .pdf.

Довідка

Автори проекту - Львівський національний університет імені Івана Франка, Центр досліджень визвольного руху з участю Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво, УПА
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вся промышленность на Галичине уничтожена: завод телевизоров "Электрон", Тернопольский комбайновый завод и ХБК, заводы радиоэлектроники "Сатурн" и "Орион" и тысячи других предприятий. — Регион вернулся к состоянию 30-х годов прошлого века, когда крупнейшим предприятием Галичины был львовский пивзавод. Живут галичане только за счет того, что треть населения работает за границей и шлет сюда переводы. Оставшиеся в Украине продают друг другу китайские трусы и торгуют пивом. Дети просаживают присланные родителями доллары и евро в кабаках, а в промежутках между пьянками ходят на нацистские сборища и "архіви визвольного руху"...:)
Відповісти
Вяткович - не науковец!!!
Это просто шавка Ющенко, дилетант и фальсификатор.
В научных кругах его презирают и не признают!
Відповісти
А про архіви можеш щось сказати? Чи вирішив стрілки перевести? Не вийде, сявка Ліліпутіна!
Відповісти
брати кононовичі - це видатні науковці, громадські і політичні діячі, які своєю геніальністю можуть хіба зрівнятися з їхнім вождем - товаришем Леніним. слава компартії, слава кононовичам!
Відповісти
Знав би, що це коконовичі, навіть не смородився б.
Відповісти
Останні новини
Луцьк знов у снігу. ФОТО
22 березень, 2013, 12:08
Тисячі документів про ОУН і УПА ‒ в інтернеті. ВІДЕО
22 березень, 2013, 11:45