Працівникам санепідстанції за хабарі дали 5 років

Працівникам санепідстанції за хабарі дали 5 років
Двоє працівників Волинської обласної санепідемстанції за отримання хабарів за слухали вирок.

Так, набрав чинності вирок Луцького міськрайонного суду, яким хабарникам призначили узгоджене покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років (із відстрочкою виконання 3 роки) з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади терміном на 3 роки, ‒ повідомляють у прес-службі волинської міліції.

Завідувача відділення гігієни праці Волинської обласної санітарно-епідеміологічної станції та лікаря-гігієніста засудили за частиною 3 статті 368 (Одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Як зʼясували правоохоронці, чоловіки вимагали та отримували хабарі від субʼєктів господарювання області за безперешкодне отримання висновків санітарно-епідеміологічної експертизи на ввезення, реалізацію та використання сировини та продукції закордонного виробництва за умови відсутності даних щодо безпеки для здоров’я населення та за видачу дозвільних документів.

Усього працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області задокументували 83 факти хабарів на загальну суму понад 10 тисяч гривень.

Під час досудового розслідування між прокуратурою Волинської області і обвинуваченими укладені угоди про визнання винуватості, згідно з якою вони визнали свою вину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Працівникам санепідстанції за хабарі дали 5 років
22 березень, 2013, 12:29